• Print
  • + Del Side

Bille August tilbage på Fyn

Torsdag den 14. november 2013 (foto: Rolf Konow)

Bille August starter optagelser på Fyn til sin nye danske spillefilm ”Stille hjerte” med Ghita Nørby, Morten Grunwald, Vigga Bro, Paprika Steen, Jens Albinus, Pilou Asbæk og Danica Curcic.

Mandag den 18. november begynder den dobbelte Guldpalme-vinder og Oscarmodtager Bille August optagelserne til familiedramaet ”Stille hjerte” på Fyn. Dramaet har et ensemble af dansk films største talenter på rollelisten – bl.a. Ghita Nørby, Morten Grunwald, Vigga Bro, Paprika Steen, Jens Albinus, Pilou Asbæk og Danica Curcic.

Efter en række store internationale og episke film vendte Bille August tilbage til dansk film og havde i september 2012 biografpremiere på dramaet ”Marie Krøyer”, som solgte godt 300.000 billetter. ”Marie Krøyer” var også optaget på Fyn med FilmFyn-investering, og filmen blev nomineret til en SVEND-pris, seks Robert priser, mens Tommy Kenter modtog en Bodil i kategorien Bedste mandlige birolle. Med ”Stille hjerte” er Bille August tilbage i det nære og tætte drama, som vi kender det fra hans kritikerroste og prisbelønnede drama ”En sang for Martin”.

”Stille hjerte” er et familiedrama om tre generationer, der samles over en weekend for at tage afsked med deres hustru, mor, svigermor, mormor og veninde. Søstrene Sanne og Heidi har sammen med resten af familien accepteret deres syge mors ønske om at dø, før sygdommen forværres, men som weekenden skrider frem, bliver beslutningen sværere at håndtere, og det bliver tydeligt, at familien aldrig har haft mere brug for hinanden end nu.

I rollerne ses Ghita Nørby som moren Esther, Morten Grunwald som hendes mand Poul, Vigga Bro som barndomsveninden Lisbeth, Paprika Steen som den ældste datter Heidi, Jens Albinus som Heidis mand Michael og den unge debutant Oskar Sælan Halskov som Heidi og Michaels søn. Danmarks nye stjernefrø Danica Curcic spiller rollen som lillesøster Sanne, mens Pilou Asbæk spiller Sannes on/off kæreste Dennis. Bag kameraet står Dirk Brüel som fotograf, mens Christian Torpe (”Rita”) har skrevet manuskriptet. Janus Billeskov og Anne Østerud er klippere, Jette Lehmann scenograf, og Niels Arild står for lyddesignet.

”Stille hjerte” produceres af Jesper Morthorst for SF Film Production. Filmen er støttet af Det Danske Filminstitut v/ Markedsordningen og finansieret i samarbejde med SF Film A/S, TV2 Danmark og med investering fra FilmFyn. ”Stille hjerte” forventes at få dansk premiere til september 2014 og bliver optaget på Fyn.

For yderligere oplysninger kontakt venligst:
Direktør FilmFyn Bo Damgaard på 40 30 99 78
eller
SF Film A/S, Pressechef Camilla Baggesen på 20 74 06 50