• Print
  • + Del Side

Boksedrenge fra Vollsmose på vej til det store lærred med støtte fra FilmFyn

I 2019 stod produktionsselskabet made in copenhagen bag den prisvindende dokumentarfilm Q’S BARBERSHOP, der handler om en barbersalon placeret i hjertet af Vollsmose. Nu er produktionsselskabet tilbage på Fyn med endnu en god historie fra området, denne gang med webserien BOKSEDRENGENE, som netop har modtaget produktionsstøtte fra FilmFyn. 

Webserien, som produceres til DR Ultra, fortæller fra børnehøjde hvordan det er at vokse op i Danmarks største sociale boligbyggeri: Vollsmose. Med udgangspunkt i bokseklubben Vollsmose Boxing, følger serien de to talentfulde boksedrenge Rida og Omar, der elsker deres bydel og er kede af, at det virker som, at alle andre der ikke bor der, synes at det er det værste sted i verden. Det synes de to drenge ikke. De føler sig trygge og hjemme, synes der er masser af sjove ting at lave, og at der er et stort fælleskab. Og så elsker de deres bokseklub og træneren Shabaz – også selvom han er streng, stiller krav og kan blive sur. Serien følger de to talentfulde boksedrenges liv både i klubben, til mesterskaber samt når de bare er drenge og er sammen med deres venner og familier.

I forbindelse med optagelserne til vores dokumentarfilm Q´s Barbershop, tænkte vi, at der måtte være andre gode historier Vollsmose. Historier som kan være med til at nuancere debatten om de såkaldte ghettoer, som vi oplevede meget mere livsbekræftende og positive end man end ellers læser om i medierne. Og meget gerne set fra børnehøjde. Da vi mødte Rida og Omar og hele miljøet i Vollsmose Boxing med træneren Shahbaz, vidste vi at det var her vores historie lå. Rida og Omar er to helt fantastisk søde og talentfulde drenge, som vi tror rigtig mange børn kan spejle sig i, fortæller producer Heidi Kim Andersen.

BOKSEDRENGENE bliver optaget fra foråret og året ud i Vollsmose i Odense Kommune. Webserien instrueres af Andrea Storm Henriksen og er støttet af FilmFyn, DR Ultra og Det Danske Filminstitut. Den forventes at have premiere på DR TV i foråret 2021.