• Print
  • + Del Side

Casper og Frank optager på Fyn

I dag starter optagelserne på Fyn til Casper Christensen og Frank Hvams kommende spillefilm, komedien DE FØRSTE DANSKE JORDBÆR.

De næste fem uger frem til udgangen af september optager filmholdet på en række fynske locations i Assens, Svendborg, Nyborg og Nordfyns kommuner.

DE FØRSTE DANSKE JORDBÆR bliver en komedie om Janteloven, som foregår i Danmark i starten af 1980’erne og følger en lille gruppe excentriske pionerer, der sammen sætter sig for at gøre det umulige og skabe verdenshistorie.

FilmFyn har investeret 2,5 mio. kr i DE FØRSTE DANSKE JORDBÆR og direktør Bo Damgaard glæder sig over at have trukket filmen til Fyn:

– En komedie, der reelt handler om janteloven, kombineret med Frank og Casper – der har etableret sig som topprofessionelle, folkelige kunstnere – er en cocktail som FilmFyn selvfølgelig skal have med i porteføljen. Vi er rigtig glade for samarbejdet med selskabet bag, Nutmeg Movies,og jeg håber at filmen bliver en stor folkelig succes. Dejligt at læse et manuskript om et par fantaster fra 80’erne, der forsøger at gøre noget!

DE FØRSTE DANSKE JORDBÆR instrueres af Jesper Rofelt og produceres af Nutmeg Movies v/ Jesper Zartov, med støtte fra FilmFyn, Det Danske Filminstitut og TV2. Filmen forventes at få biografpremiere d. 30. marts 2017, og distributionen i Danmark varetages af Nordisk Film Distribution.

(Et setbesøg for både den nationale og fynske presse er planlagt i Assens d. 26. september, nærmere information til pressen følger)