• Print
  • + Del Side

De regionale filmfonde vil have flere danske tv-serier fra alle egne af landet

Direktør i Den Vestdanske Filmpulje Ronnie Fridthjof og direktør i FilmFyn Klaus Hansen er blevet interviewet til en artikel i Altinget, som kan læses i dag.

I samarbejde med Den Vestdanske Filmpulje fremhæver FilmFyn behovet for mere dansk indhold; danske tv-serier skal i volumen og kvalitet kunne supplere det massive amerikanske udbud. Og det skal være danske TV-serier fra hele landet. Udover at det er god kulturpolitik, så er det også en god forretning med arbejdspladser, vækst og regional synlighed.

Uddrag fra dagens artikel

Mange har fundet vej til det voksende antal udenlandske streamingtjenester. Og det er en udfordring, mener de to direktører for de regionale filmfonde, der kommer med en klar opfordring til Joy Mogensen forud for nyt medieforlig.

Netflix, HBO Nordic, Amazon Prime og senest Disney+.

Der er meget at vælge mellem, når man som dansk forbruger lader sig synke ned i sofaen og tænder for skærmen.

Fælles for de fire streamingtjenester er, at de er fra udlandet og primært indeholder udenlandsk indhold. Og det er et problem. Det mener direktørerne bag de to regionale filmfonde, henholdsvis Ronnie Fridthjof fra Den Vestdanske Filmpulje i Aarhus og Klaus Hansen fra FilmFyn i Faaborg.

“Hvis man flyver helt op i helikopteren, har vi en kulturpolitisk situation, hvor ikke mindst coronapandemien har betydet, at der er kommet et stort forbrugerskred over på streamingtjenesterne. Og det udbud, der er på streamingtjenesterne, er udenlandsk eller amerikansk i meget stor udstrækning. Det, mener vi, er en stor kulturpolitisk udfordring,” siger Klaus Hansen, der fortsætter:

“Vi bliver nødt til at have dansk kultur ind på alle skærmene og alle platforme, hvad enten det er Danmarks Radio, TV 2 eller streamingtjenesterne. Og når vi siger dansk kultur, er det fra hele landet. Altså fra Frederikshavn til Svendborg og Hvide Sande og så videre.”

Samtidig, påpeger FilmFyn-direktøren, er der et behov for at få gang i samfundshjulene oven på forårets corona-nedlukning. Det kan filmfondene medvirker til, mener han.

“Rent erhvervspolitisk kan man bruge film og tv-serier som vækstmotor i vores respektive områder,” siger Klaus Hansen.

Ronnie Fridthjof uddyber:
“Det skaber arbejdspladser uden for København. Og det er med til at gøre hele branchen bedre.”

Det er med det udgangspunkt, at de to direktører opfordrer politikerne til at afsætte ekstra millioner til de regionale filmfonde i et kommende medieforlig, så de kan lave danske tv-serier.

“Vi skal være i stand til at præsentere et alternativ til det amerikanske udbud. Både i volumen, selv om det er svært at matche den amerikanske volumen, men også i kvalitet. Og det kræver flere penge,” siger Klaus Hansen.

Læs den fulde artikel på Altinget.dk: Regionale filmfonde før medieforlig: Sådan kan vi udgøre et alternativ til streamingtjenesterne

Foto: Altinget.