• Print
  • + Del Side

Den FilmFyn-støttede KØD & BLOD med debuterende Svendborg-skuespiller udtaget til filmfestivalen i Berlin!

Det danske produktionsselskab Snowglobe står bag det moderne mafiadrama KØD & BLOD – instruktør Jeanette Nordahls spillefilmsdebut – om en families kærlighed, sammenhold og fællesskabets destruktive magt i et kriminelt miljø. Filmen, som er optaget på Nordfyn, er i dag udtaget til sideprogrammet PANORAMA på årets udgave af filmfestivalen i Berlin.

Filmfestivalen i Berlin har netop offentliggjort, at den danske spillefilm KØD & BLOD, instrueret af den spillefilmsdebuterende instruktør Jeanette Nordahl og skrevet af Ingeborg Topsøe, er udtaget til sideprogrammet PANORAMA på den 70. udgave af Berlin International Film Festival, Berlinalen, som næste år løber af stablen 20. februar – 1. marts. KØD & BLOD er den eneste nye danske spillefilm, der er udtaget til det officielle festivalprogram i år og er indstillet i samme sideprogram, som tidligere har haft vigtige film som Luca Luca Guadagninos Call Me by Your Name (2017)Noah Baumbachs Francis Ha (2012) og Joshua Oppenheimers The Act of Killing (2012) nomineret. KØD & BLOD får dansk biografpremiere den 12. marts 2020.

Filmen har med støtte fra FilmFyn været på optagelser på Fyn i foråret 2018, hvor optagelserne primært foregik på locations i Nordfyns Kommune samt med enkelte optagedate i Odense og Nyborg kommuner.

Instruktør Jeanette Nordahl udtaler:
“Jeg er vanvittig stolt og taknemmelig over, at ”Kød og Blod” får sin verdenspremiere i Berlin. Jeg glæder mig enormt meget til at vise filmen for et publikum og til at præsentere vores unge hovedrolle Sandra Guldberg Kampp, som vi var så heldige at finde på Fyn. Vi kunne ikke ønske os en bedre start for filmen!”

Over for Sidse Babett Knudsen i rollen som Bodil, ses debuterende Svendborg-skuespiller Sandra Kampp i rollen som Ida.

Om KØD & BLOD
KØD & BLOD er en intens familiefortælling, der foregår i et kriminelt miljø i en dansk provinsby med et nådesløst blik på kærlighed, sammenhold og fællesskabets destruktive magt.

Da Idas mor omkommer i en bilulykke, placeres den kun 17-årige pige hos sin moster og voksne fætre. Ida har ikke set sin mors side af familien i mange år, men hendes nye hjem er fyldt med kærlighed og varme. Ikke mindst på grund af familiens overhoved, den altdominerende Bodil (Sidse Babett Knudsen), der holder sammen på familien. Familiens kriminelle levevej bliver hurtigt hverdag for Ida, men det er ikke altid nemt at adskille vold og manipulation fra kærlighed og omsorg. Snart indser Ida, hvad hendes mor i sin tid flygtede fra.

Udover Sidse Babett Knudsen som familiens barske og kærlige matriark medvirker bl.a. debutanten Sandra Guldberg Kampp i rollen som Ida samt Joachim Fjelstrup, Elliott Crosset Hove og Besir Zeciri i rollerne som hendes kriminelle fætre. I andre centrale roller ses bl.a. Carla Philip Røder, Sofie Torp, Omar Shargawi og Benjamin Kitter.

Stærke kræfter bag
Den spillefilmsdebuterende instruktør Jeanette Nordahl er uddannet fra den uafhængige filmskole Super16 i 2012, og hendes afgangsfilm Waiting for Phil blev nomineret til en Robert for bedste lange kortfilm i 2013. Under sin uddannelse arbejdede hun som instruktørassistent og second unit-instruktør på de store succesfulde Afdeling Q-film Kvinden i Buret og Fasandræberne. Jeanette har desuden instrueret den nye DR-serie “Når støvet har lagt sig”. Hendes kortfilm “Nylon” havde premiere på Göteborg International Film Festival i 2016.

KØD & BLOD er produceret af Snowglobe v/ Eva Jakobsen, Katrin Pors og Mikkel Jersin med støtte fra Det Danske Filminstitut, DR og FilmFyn. Scanbox Entertainment står for den danske biografdistribution, og Bac Films er international salgsagent på filmen.

For yderligere information kontakt:
Klaus Hansen, direktør i FilmFyn
klaus@filmfyn.dk, 2081 0959

Rikke Hesselholt, Press Advisor i HAVE
rikke@have.dk, 2843 3893

Læs den fulde pressemeddelelse her