• Print
  • + Del Side

Den fremadstormende danske producer Katja Adomeit udvikler sin næste film på Langeland

Når den dansk-tyske producer Katja Adomeit genoptager samarbejdet med den dansk-newzealandske instruktør Daniel Joseph Borgman (The Weight of Elephants) om sin næste film, sker det på Langeland med støtte fra den regionale filmfond FilmFyn.

Adomeit og Borgman har igennem længere tid udviklet på filmen ”Across The Fields”, som tager nye greb på produktions- og udviklingsmetoder i en tid, hvor fokus på low-budget film i den danske filmbranche er mere aktuel end nogensinde.

Filmen handler om den udviklingshæmmede kvinde, Pia, 60 år, og hendes mor, dansk/franske Guittou på 82 år, der bor i et hus på landet på Langeland. Daniel Joseph Borgman har også skrevet manuskriptet, som kredser om deres forhold, der tager en drejning, da moderen en dag går over markerne og ikke vender tilbage. Forladt er Pia, som alene må regne ud, hvad hun nu skal gøre. Pia forsøger at forlige sig med sin mors forsvinden, hvilket vækker et øget behov i hende for at opleve og forstå romantisk kærlighed – noget, der har altid været fraværende i Pias liv, men som hun altid hemmeligt har ønsket.

”Across The Fields” er en ambitiøs, eksperimenterende arthouse-film, hvor manuskriptet udvikles parallelt med optagelserne, karakterernes udvikling og den sideløbende research.

Filmen er Daniel Joseph Borgmans anden spillefilm. Han har tidligere instrueret den prisvindende The Weight of Elephants. Daniel flyttede fra New Zealand, hvor han læste filmvidenskab, til Europa og arbejde i en årrække inden for postproduktion. Efter at have færdiggjort kortfilmen Lars og Peter (Official Selection Cannes 2009), gik han på den alternative filmskole Super16, hvor han og Katja lavede kortfilmen Berik (Grand prix Critics Week Cannes 2010) og debuterede i 2013 med spillefilmen The Weight of Elephants (Berlin Generation + Forum, Berlinale 2013).

FilmFyn har siden 2003 investeret i mere end 65 film og tv-serier og direktør Bo Damgaard glæder sig over samarbejdet med den fremadstormende producer Katja Adomeit, som netop er blevet udvalgt til at være årets danske deltager i det prestigefulde ”Producer on the move” networking program i forbindelsen med Cannes Film Festival i år.

Optagelserne til ”Across The Fields” forventes afsluttet i slutningen af året. Filmen forventes at få premiere i 2016.

Yderligere oplysninger hos:

Katja Adomeit
Adomeit Film
katja.adomeit@gmail.com
Mobil: 31418681
http://adomeitfilm.com

Bo Damgaard
FilmFyn
bo@filmfyn.dk
Mobil: +45 4030 9978
www.filmfyn.dk