• Print
 • + Del Side

Den FilmFyn-støttede spillefilm DU SOM ER I HIMLEN udtaget til filmfestivalen i Toronto!

Tea Lindeburgs spillefilmsdebut DU SOM ER I HIMLEN,
som er indspillet på Fyn, er netop udtaget til Toronto International Film Festival.

Det er netop blevet offentliggjort, at Tea Lindeburg og MOTORs originale danske periodedrama DU SOM ER I HIMLEN er udtaget til Discovery-programmet, en sektion for nye talenter, på en af verdens mest prominente filmfestivaler Toronto International Film Festival. DU SOM ER I HIMLEN får dermed verdenspremiere på festivalen, som i år afholdes for 46. gang i Canada i perioden 9.-18. september. Herhjemme får filmen biografpremiere den 6. januar 2022.

DU SOM ER I HIMLEN er indspillet på Fyn sidste efterår, hvor produktionsselskabet MOTOR, fandt den perfekte historiske hovedlocation på frilandsmuseet Vestfyns Hjemstavnsgård i landsbyen Gummerup i Assens Kommune. Der har også været enkelte optagelser i Den Fynske Landsby i Odense Kommune.

Se billeder fra FilmFyns setbesøg for pressen under optagelserne på Hjemstavnsgården på FilmFyns Facebook side her.

Nyheden om Toronto kommer blot ni dage efter, at DU SOM ER I HIMLEN blev udtaget til hovedkonkurrencen på den prestigefyldte San Sebastián International Film Festival, og at filmen nu er udtaget til to af verdens største filmfestivaler bringer glæde hos den debuterende spillefilmskaber Tea Lindeburg:

”Marie Bregendahls ikoniske gennembrudsroman om kvindeskæbner og en voldsom fødsel har altid stået i min mors bogreol, og da jeg læste den for 9 år siden efter fødslen af min egen søn, blev jeg dybt berørt. At genfortælle denne historie – som er lige så aktuel i dag som dengang – har været en gave. Og derfor betyder det også noget helt særligt, at vores film nu får verdenspremiere i Toronto, og vi dermed får mulighed for at præsentere det nordamerikanske publikum for denne fortælling, som ligger mit hjerte så nær.”

FilmFyns direktør Klaus Hansen glæder sig også over de prestigefulde festivaludtagelser:

FilmFyn støtter omkring 4 – 6 spillefilm om året, der skal være nogenlunde bredt fordelt genre- og publikumsmæssigt. Et af vores vurderingskriterier er også filmenes potentiale til at komme på såkaldte A-festivaler, og derfor er jeg meget glad på hele holdets vegne over de nu to flotte festivaludtagelse her. DU SOM ER I HIMLEN er en debutspillefilm, der er produceret for relativt få midler, hvor fynske locations og landskaber har spillet en afgørende rolle både praktisk og kunstnerisk – og det er i sig selv også en succeshistorie ”, fortæller Klaus Hansen.

Om festivalen

Toronto International Film Festival er Nordamerikas største filmfestival og er siden grundlæggelsen i 1976 anerkendt som verdens største publikumsfestival. Toronto anses ligeledes for at være et af de vigtigste udstillingsvinduer for nye filmskabere samt for europæiske film, når det gælder om at bryde igennem til det Nordamerikanske filmmarked. Dertil er festivalen særligt kendt for at generere en ”Oscar buzz”, da det har vist sig, at publikumsopmærksomheden fra Toronto har haft stor betydning for filmenes videre festival- og award-liv. Af vundne Publikumspriser, der senere er løbet afsted med en Oscar, kan nævnes; The King’s Speech (2010), 12 Years a slave (2013), La La Land (2016) og Jojo Rabbit (2019).

Når DU SOM ER I HIMLEN skal konkurrere i Discovery-programmet, bliver det blandt 16 film fra hele verden. Sektionen er forbeholdt nye instruktører og giver et bud på de mest talentfulde filmskabere til fremtiden. Tidligere danske bidrag har været Hlynur Pálmason med Vinterbrødre, Rasmus Heisterberg og I Blodet og Gudmundur A. Gudmundsson med Heartstone.

Efter verdenspremieren i Toronto repræsenterer DU SOM ER I HIMLEN de danske faner på San Sebastián International Film Festival, der er en af verdens 14 såkaldte A-festivaler og regnes blandt Europas mest prestigefyldte filmfestivaler sammen med Cannes, Venedig og Berlin. Siden festivalen blev etableret i 1953 har den haft en vigtig plads i filmhistorien og har stået bag en lang række vigtige filmhistoriske begivenheder, lige fra den internationale premiere på Alfred Hitchcocks klassiker Vertigo til den europæiske premiere på George Lucas’ Star Wars. Den har også haft stor karrieremæssig betydning for internationale stjerneinstruktører som Roman Polanski, Francis Ford Coppola, Bong Joon-Ho og Pedro Almodovar.

DU SOM ER I HIMLEN følger med udtagelsen i fornemme fodspor på danske topnavne som Susanne Bier, Bille August og Thomas Vinterberg, der alle tidligere har deltaget med film i festivalens hovedkonkurrence. Senest var Thomas Vinterbergs Oscar-belønnede Druk med i hovedkonkurrencen sidste år, hvor den løb med hele tre priser inkl. statuetten for Bedste Mandlige Skuespiller, som helt ekstraordinært blev delt mellem filmens fire hovedrolleindehavere Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Lars Ranthe og Magnus Millang.

Handlingen
DU SOM ER I HIMLEN er baseret på den danske klassiker En dødsnat fra 1912, som var forfatter Marie Bregendahls selvbiografiske gennembrudsroman. I filmen, der udspiller sig på en gård i slutningen af 1800-tallet, stilles der skarpt på kvindernes plads i historien og særligt på den 14-årige pige Lise, som midt i en brydningstid må kæmpe med den kvinderolle hun har fået tildelt.

Et døgn forandrer den 14-årige Lises liv for altid. Hun er den ældste i en søskendeflok og skal som den første i familien i skole, fuld af håb og tro på livet. Men da hendes mor går i fødsel, viser det sig hurtigt, at noget er galt. Som natten trænger sig på og fødslen intensiveres, må Lise forberede sig på, at den dag, der startede i barndom, kan slutte med, at hun bliver kvinden i huset.

DU SOM ER I HIMLEN er et intenst og bevægende portræt af en ung dansk pige fanget i en brutal tid – en fortælling om at tage ansvar, blive voksen og holde fast i det vigtigste, der findes. Håbet.

Fra børne-tv til Netflix

Tea Lindeburg er uddannet fra New York University (2000) og Super16 (2006). Hun er skaberen bag den danske Netflix-serie Equinox, baseret på hendes egen DR-podcast Equinox 1985 og har også instrueret en række børne- og ungdoms tv-serier for DR og TV 2. Fra 1999 til 2007 organiserede hun filmfestivalen Cosmic Zoom og var vært på DR2 Premiere fra 2009-10.

Stærke skuespillernavne

I den bærende hovedrolle som Lise ses det helt unge kæmpetalent Flora Ofelia Hofmann Lindahl, som er nomineret i kategorien Årets Håb til SVEND Prisen 2021. I februar i år vakte hun stor opmærksom med at blive den yngste modtager nogensinde af en Robert i kategorien ”Bedste Kvindelige hovedrolle i en TV-serie” for DR1s dramaserie Ulven kommer.

Rundt om hende ses stærke kræfter som Lisbet Dahl i rollen som farmoren, Ida Cæcilie Rasmussen som hendes mor, Thure Lindhardt som hendes far samt Kirsten Olesen, Stine Fischer Christensen, Albert Rudbeck Lindhardt, Cyron Melville, Emma Rosenzweig, Jesper Asholt og Hanne Hedelund i andre roller.

 

DU SOM ER I HIMLEN får dansk biografpremiere 6. januar 2022.

 

For yderligere information, kontakt:

Klaus Hansen, FilmFyn, klaus@filmfyn.dk, mobil: 2081 0959

Rikke Hesselholt, HAVE, rikke@have.dk, mobil: 2843 3893

 

FAKTA om DU SOM ER I HIMLEN

DU SOM ER I HIMLEN er produceret af MOTOR v/ Lise Orheim Stender og Jesper Morthorst.

Filmens fotograf er Marcel Zyskind, Jesper Clausen er Production Designer, og Åsa Mossberg er klipper. Filmen er støttet af Det Danske Filminstitut v/ Konsulentordningen, FilmFyn og DR. Filmen distribueres i Danmark af Scanbox Entertainment.

Cast

 • Lise – Flora Ofelia Hofmann Lindahl
 • Mor Anna – Ida Cæcilie Rasmussen
 • Far Anders – Thure Lindhardt
 • Klog Sine – Kirsten Olesen
 • Farmor – Lisbet Dahl
 • Faster Karen – Stine Fischer Christensen
 • Jens Peter – Albert Rudbeck Lindhardt
 • Kristense – Emma Rosenzweig
 • Lasse – Cyron Melville
 • Jordemoder – Hanne Hedelund
 • Doktor Lund – Jesper Asholt
 • Og mange flere

Holdet bag

 • Instruktør og manuskriptforfatter – Tea Lindeburg
 • Producere –Lise Orheim Stender og Jesper Morthorst
 • Fotograf – Marcel Zyskind
 • Klipper – Åsa Mossberg
 • Production Designer – Jesper Clausen
 • Sound Designer – Peter Albrechtsen
 • Chefkostumier – Nina Grønlund

Øvrige fakta

 • Produktionsselskab – MOTOR
 • Biografdistribution – Scanbox Entertainment
 • Støttet af – Det Danske Filminstitut, FilmFyn og DR
 • Biografpremiere – 6. januar 2022


Øverste billede: Stillbillede fra DU SOM ER I HIMLEN.
På foto: Flora Ofelia
Hofmann Lindahl som Lise.
Fotograf: Marcel Zyskind

Nederste billede: Fra FilmFyns setbesøg på optagelserne til DU SOM ER I HIMLEN.
På foto fra venstre: Thure Lindhardt, Ida Cæcilie Rasmussen, Flora Ofelia Hofmann Lindahl, Tea Lindeburg, Lisbet Dahl, Stine Fischer Christensen & Kirsten Olesen. 

Fotograf: Andreas Bastiansen