• Print
  • + Del Side

EDIT24 og FilmFyn er partnere i historisk filmprojekt

Fynske børn får nu en enestående chance for at være med til at skabe danmarkshistorie i filmprojektet ’FORTÆL DANMARKSHISTORIE I BØRNEHØJDE’. FilmFyn og mobilfilmkonkurrencen EDIT24 har indgået et partnerskab med BUSTER Filmfestival, Nationalmuseet og DR i et projekt til alle børn og skoleelever i hele Danmark.

’FORTÆL DANMARKSHISTORIE I BØRNEHØJDE’ er et projekt der er tilrettelagt således at børn og unge, kan producere film i hjemmets sikre rammer og overholde alle sundhedsmyndighedernes anbefalinger. Alle skoleelever i Danmark blev som bekendt sendt hjem fra skolerne på grund af coronavirus i marts måned, men nu har de mulighed for at skabe små film, der viser deres særlige oplevelser i en historisk tid.

De mange film vil til slut blive samlet til én film, som dokumenterer livet under lockdown set fra et børneperspektiv. Filmen får premiere på Buster Filmfestival samt rundt omkring i landet i efteråret 2020 og bliver en del af Nationalmuseet. Bedste film præmieres desuden med en filmlejrskole for vinderens skoleklasse under Buster Filmfestival 2020 i København.
Selvom børnene selv skal lave filmene derhjemme, er de ikke overladt til sig selv. Filminstruktøren Sebastian Cordes vil virtuelt guide børnene og de unge med tips og tricks til optagelse, lyd, klip og mere. Han tilbyder ligefrem at klippe filmene, så der kommer så mange film ind som muligt, der fortæller om oplevelser under denne lockdown i børnehøjde.

Klaus Hansen, direktør FilmFyn, siger om projektet:
“Vi har en hel generation af børn og unge der oplever en pandemi på tætteste hold, noget der ikke er sket i Danmark i 100 år. Vi har via vores projekt med EDIT24 allerede en masse børn på Fyn der har prøvet kræfter med filmmediet i skoleregi, og nu kan de bidrage til Danmarkshistorien samtidig med at deres film kan blive en del af Nationalmuseets og DR’s fortælling om denne tid. Det synes vi er rigtig spændende og en forlængelse af det gode arbejde med EDIT24.”

Lenette Nagstrup Jensen, projektleder på EDIT24, opfordrer de mange fynske skolebørn til at deltage i projektet:
“Rigtig mange af de fynske elever ved jo allerede en masse om at lave film, fordi de har deltaget i EDIT24 og jeg glæder mig til at se og opleve deres fortællinger om livet som barn og ung under coronakrisen. Så til de mange fynske elever der sidder og venter på at lave film til EDIT24, vil vi opfordre jer til at lave film derhjemme i dette spændende projekt.”

Filmprojektet ’FORTÆL DANMARKSHISTORIE I BØRNEHØJDE’, afløser ikke dette års EDIT24, som foreløbig er udskudt. Hvorvidt EDIT24 kan forløbe i forsommeren, bliver besluttet, når det vides hvornår og på hvilken måde skolerne åbner op igen.

Børn og unge kan deltage i BUSTER Filmfestivals projekt ’FORTÆL DANMARKSHISTORIE I BØRNEHØJDE’ via denne hjemmeside: Buster – Lockdown i DK.