• Print
  • + Del Side

Film X Fyn

FilmFyn er gået sammen med partnerne Odense Centralbibliotek, Odense Filmværksted og OFF – Odense International Film Festival i et nyt initiativ, der skal styrke børn og unges adgang til at opleve, skabe og forstå film og visuelle medier. I den forbindelse arrangerer partnergruppen i 2020 et for-projekt, kaldet Film X Fyn, hvor forskellige aktiviteter, skal undersøge hvilke behov og ønsker der er til kommende projekter indenfor film og digitale, visuelle medier. Projektet er støttet af Kulturregion Fyn og Det Danske Filminstitut.

I projektperioden er der blevet afholdt et åbent pop-up animationsstudie for børn og unge under OFF20 i uge 35, en samtalesalon for interessenter indenfor det filmpædagogiske felt og hen over efteråret 2020 kommer flere fynske skoleklasser på workshop, hvor de lærer at skabe kortfilm.

7. klasse fra Rudme Skole, som i foråret vandt EDIT24 i Faaborg-Midtfyn Kommune, var den 28. august i København og få filmundervisning i Film X studierne, hvor der blev produceret små film med bl.a. brug af green screen.