• Print
  • + Del Side

I POSTPRODUKTION: De Pårørende

Titel RAMT
Produktion Vibeke Vogel
Længde 52 minutter
Instruktion Vibe Mogensen
Produktionsselskab Bullitt Film
Distributionsselskab 
Medvirkende
Stills 
Premieredato primo 2021 på TV 2
Diverse FilmFyn støtter dokumentarfilm om pårørende til psykisk syge børn

DE PÅRØRENDE handler først og fremmest om kærlighed og familiebånd – men også om psykisk sygdom, som er den største folkesygdom i Danmark.

At leve som pårørende til et barn, som er psykisk syg, er en uforudsigelig og ekstremt belastende tilværelse for mange mennesker. Mange isolerer sig og mister både job og venner, mens de kæmper for at prøve at løse eller i det mindste afhjælpe barnets lidelser.

Dokumentarfilmen DE PÅRØRENDE følger bl.a. forældrene til den unge kvinde Sofie, der blev ramt af psykisk sygdom som 20-årig. Sofies tætteste kontakt i et turbulent sygdomsforløb er hendes forældre, og for dem har tilværelsen og livet som pårørende ændret sig fundamentalt. Sofies forældre er en del af en gruppe pårørende, som DE PÅRØRENDE følger i et tæt terapiforløb, der skal hjælpe forældrene med at leve med deres vanskelige vilkår.

Dokumentarfilmen handler altså om, hvordan forældre til svært psykisk syge børn kæmper med et stort, skjult og måske endda tabuiseret dilemma med at balancere på kanten mellem at drage omsorg for deres barn og slide sig selv op.