• Print
  • + Del Side

De Standhaftige


Titel 
De Standhaftige
Produktion Per Holst
Længde 1:45
Instruktion Lisa Ohlin
Produktionsselskab Asta Film
Distributionsselskab Svensk Filmindustri, TrustNordisk
Medvirkende Mikkel Boe Følsgaard, Cecilie Lassen, Morten Holst, Karen-Lise Mynster m.fl.
Stills Rolf Konow
Premieredato 7. april 2016
Diverse www.astafilm.dk

”De Standhaftige” er en moderne kærlighedshistorie mellem to mennesker, der kommer fra to så ekstreme miljøer som militæret og balletten.

Thomas (Mikkel Boe Følsgaard) er blevet hårdt såret i Afghanistan. Thomas er overbevist om, at han skal tilbage som soldat, så han træner stålfast flere timer om dagen. I genoptræningssalen møder han balletdanseren Sofie (Cecilie Lassen), der besøger sin syge faster Ruth (Karen-Lise Mynster).

Sofie får sympati for Thomas og beslutter sig for at hjælpe den vrede men standhaftige mand. Han opdager, at hun kan noget om kroppen, som han aldrig har vidst. Da Sofie tager Thomas med på Den Kgl. Ballet, bliver han fascineret af miljøet, musikken, dansen –og af Sofie. Thomas skal giftes med sin kæreste, Nina, som dog må krybe til bekendelse og fortælle ham, at hun ikke elsker ham mere. Da Thomas ydermere får at vide, at han aldrig kommer tilbage til Afghanistan, falder hans verden fra hinanden, og han isolerer sig i sin lejlighed. Men Sofie er en fighter, som ikke giver op, så hun opsøger Thomas, og tvinger ham til at kæmpe. De indleder et intenst kærlighedsforhold.

Men er Sofie klar til at binde sig og opgive en lovende karriere ved City Ballet i New York? Og er Thomas klar til at acceptere sit fremtidige liv og sig selv?

Filmen er inspireret af det fantastiske arbejde som nogle balletdansere, på frivillig basis, begyndte på med hårdt sårede soldater i 2009. Projektet kaldes i dag Danish Wounded Warriors Project.

Det er Cecilie Lassens debut som skuespillerinde efter mange år som professionel balletdansere.

Mikkel Boe Følsgaards har haft mange hovedroller bag sig. Før filmen gik i optagelse trænede Mikkel i to måneder med ex soldaten Christian S Richardson.

Det er den svenske instruktør Lisa Ohlins første danske spillefilm, hun har tidligere instrueret den FilmFyn-støttede film Simon och Ekarna.

I rollen som David ser vi Alban Lendorf. Han er kåret som bedste danser i verden tre år i træk. Efter mange år på Det Kongelige i København er Alban nu i New York med American Ballet Theatre.

“De Standhaftige” er med FilmFyns investering optaget i Faaborg-Midtfyn, Assens og Nyborg kommuner.

 Se billeder fra FilmFyn-gallapremiere i Ringe Bio.