Vælg film
  • Print
  • + Del Side

Fred til Lands

Titel FRED TIL LANDS
Produktion Jesper Morthorst og Rikke Lassen
Længde 8 afsnit á 60 min.
Instruktion Louise Friedberg
Produktionsselskab MOTOR og DR
Distributionsselskab
Medvirkende Morten Hee Andersen, Dar Salim, Lene Maria Christensen, Anders Juul og Marijana Jankovic, Jesper Riefensthal m.fl.
Stills
Premieredato Efterår 2019 på DR1 og DRTV
Diverse 

’Fred til lands’ er en psykologisk thriller-serie, der udspiller sig i den mindre by Ebberup. På overfladen er byen som de fleste andre små hyggelige provinsbyer, man finder rundt omkring i landet. Lokalmiljøet i Ebberup er bygget op omkring fællesskabet, skolen og Ballings kyllingefarm, hvor 8 millioner kyllinger hvert år lever og dør. Det er landbrug, der møder industri – i en civilisation, der prøver at tæmme naturen.

Ebberup er ikke alverden, men for de mennesker der bor her, er det et hjem. Her har de bosat sig i håbet om at finde et liv, som måske ikke er perfekt, men som er godt. De fleste af byens indbyggere bærer med sig mindet om en tid, der var mere uskyldig; hvor sommeraftenerne var uendelige, hvor livet var lyst og man ikke skulle bekymre sig om finanskriser, global opvarmning og terror. Hvor man ikke skulle bekymre sig om Mike. Mike er den lokale plageånd. En ung mand, som terroriserer byen og optræder uden grænser, uden moral. Som har dræbt en uskyldig dreng og er sluppet afsted med det. I hvert fald indtil seriens første afsnit, hvor fem indbyggere mødes. Fem meget forskellige mænd og kvinder med den ene ting til fælles, at Mike er ved at ødelægge deres liv. De beslutter at forsøge at gennemføre det perfekte mord, der kan fordrive ondskaben fra Ebberup og føre dem tilbage til en bedre tid.

Serien instrueres af Louise Friedberg, der tidligere har instrueret ’Herrens Veje’, ’Borgen’, ’Norskov’ og ’House of Cards’. Producenten er Jesper Morthorst, der står bag prisvindende succeser som ’Stille hjerte’, ’Heartstone’, ’Norskov’ og ’Rita’.

‘Fred til lands’ er skrevet og skabt af Christian Torpe og Marie Østerbye, som blandt andet stod bag tv-serierne ’Rita’ og ’Hjørdis’ og den amerikanske Stephen King-filmatisering ’The Mist’. Udover tv-serierne har Christian Torpe blandt andet skrevet det Bodil-vindende manuskript til ’Stille hjerte’, der blev instrueret af Bille August. Senest har han skrevet den amerikanske film ’Blackbird’ (remake af ’Stille hjerte’) med blandt andre Kate Winslet på rollelisten. Marie Østerbye er også manuskriptforfatteren bag Netflix-serien ‘The Rain’.

Se her en video fra den fynske premiere i Ebberup Hallerne:


Produceret af Assens Kommune.