• Print
  • + Del Side

Lang historie kort

Titel Lang historie kort
Produktion Caroline Blanco
Længde 1 time og 40 min.
Instruktion May el-Toukhy
Produktionsselskab Miso Film
Distributionsselskab Filmcompagniet – SF Film, Warner og Twentieth Century Fox
Medvirkende  Mille Lehfeldt, Jens Albinus, Trine Dyrholm, Ola Rapace. m.fl.
Stills Per Arnesen
Premieredato 07.05.2015
Diverse www.misofilm.dk

Instruktør May el-Toukhy har samlet et stærkt ensemblecast til sin debutfilm LANGHISTORIE KORT, en moderne film om den svære kærlighed. Filmen er et humoristisk og rørende portræt af en gruppe venner og deres højdepunkter og nedture i jagten på romantisk forløsning.

Manuskriptet er skrevet af forfatter Maren Louise Käehne og May el-Toukhy, der startede deres samarbejde på Den Danske Filmskole, hvorfra de begge er uddannede i 2009.

Historien om Ellen og hendes venner, sidst i trediverne/først i fyrrene, og deres mere eller mindre selvforskyldt komplicerede kærlighedsliv og længsel efter romantisk forløsning. Historien er et sammendrag af tre års kærlighedsmæssige highs and lows i vennernes liv og fortælles i otte kapitler gennem nedslag i otte fester: Nytårsaften, Housewarming, Sankt Hans, Bryllup, Surprise, Navnefest, Jubilæum og Rund fødselsdag. Det er en ensemblefortælling om en gruppe mennesker der slås med forestillingen om det perfekte parforhold, og alle må revurdere deres syn på, hvad ægte kærlighed er.

Se billeder fra FilmFyn-forpremiere på Nordfyn på FilmFyns Facebook.