Vælg film
  • Print
  • + Del Side

Lykke-Per

Titel LYKKE-PER
Produktion Thomas Heinesen
Længde 2 timer og 45 min.
Instruktion Bille August
Produktionsselskab Nordisk Film
Distributionsselskab Nordisk Film Distribution
Medvirkende Esben Smed, Katrine Greis-Rosenthal, Jens Albinus, Rasmus Bjerg, Anders Hove, Tammi Øst, Tommy Kenter, Ole Lemmeke, Benjamin Kitter og Julie Christiansen m.fl.
Stills Rolf Konow
Premieredato 30. august 2018
Diverse 

LYKKE-PER er instrueret af Bille August og forfattet af Bille August og Anders August, baseret på Henrik Pontoppidans delvist selvbiografiske roman, der blev til over en 20-årig periode fra 1898 til 1918. Filmen er blevet udvalgt som åbningsfilm i Biografklub Danmark og har biografpremiere over hele landet den 30. august 2018. I forbindelse med filmen, er der også produceret en miniserie som vil blive vist senere på TV 2.

På jagt efter lykken flytter Per væk fra det landlige Jylland, sin strenge opvækst i det stærkt religiøse hjem og sin patriarkalske præstefar, og sætter sejl mod København for at studere til ingeniør og realisere et stort visionært og moderne energiprojekt, baseret på vind- og bølgeenergi.

I hovedstaden kaster Per sig ud i storbylivet og indgår med livsappetit og glæde i det muntre og ubekymrede selskabsliv og får kontakt med den jævnaldrende Ivan fra den rige jødiske familie Salomon, som fascineres og begejstres af Pers ambitioner, og som vil hjælpe ham med at føre det ud i livet. Hos familien Salomon får Pers projekt næring, og Per får øje på mulighederne ved deres venskab og forelsker sig i datteren Jakobe som i første ombæring ikke har meget tilovers for den unge visionære præstesøn.

Men Jakobe fascineres af Pers ihærdighed og stædighed og må til sidst give efter for kærligheden. Nu burde Pers lykke være gjort. Med hans kontakter til en af Danmarks rigeste familier og hans forlovelse med familiens smukke datter ser hans fremtid lys og lovende ud. Men stadig trækkes Per med arrene fra barndommen og hans dogmatiske familie, der stadig ikke accepterer hans nye liv og hans jødiske forlovelse. Trods al sit held og fremgang har Per svært ved at bryde båndene og slippe af med de sår, hans strenge, religiøse baggrund har givet ham, og han frygter, at han nu som voksen vil komme til at gentage faderens adfærd.