Vælg film
  • Print
  • + Del Side

Mercur

Titel MERCUR
Produktion Stine Meldgaard og Sven Clausen
Længde 10 afsnit a 40-42 min.
Instruktion Charlotte Sachs Bostrup, konceptuerende instruktør
Produktionsselskab SAM Productions med Søren Sveistrup, Adam Price og Meta Louise Foldager Sørensen
Distribution TV 2 Charlie
Medvirkende Charlotte Fich, Peter Gantzler, Jesper Lohmann, Henrik Birch, Susanne Storm, Steen Stig Lommer, Andreas Jessen, Stephania Potalivo, Neel Rønholt, Jon Lange, Ken Vedsegaard og Rasmus Botoft. m.fl.
Stills Carsten Andersen / TV 2
Premieredato 6. marts 2017
Diverse

Om serien:

– ‘Mercur’ er i mine øjne den ultimative danske fortælling om frihed, musik og ungdomskultur. Tænk der var en gang, for ikke så længe siden, hvor nogle få smagsdommere bestemte, hvad vi allesammen måtte høre i radioen. Frit inspireret af virkeligheden oplever vi i serien de vilde dage, hvor nogle få radiopirater beslutter sig at bryde monopolet og bringe pop og rock til folket. De dage ændrede Danmark, siger Adam Price. Han har sammen med Jesper Malmose udviklet idéen til serien, og de to fungerer som henholdsvis kreativ executive producer og episodeforfatter på serien.

At bryde normerne
Hovedpersonen Flemming på 21 år er et levende eksempel på den nye kultur, der opstod sidst i 1950’erne. Han nægter at lade bagudskuende jakkesæt styre festen og ønsker at give ungdommen dét, den gerne vil have – fest, farver og tidens rockende toner. At bryde med normerne var aktuelt dengang, og det er aktuelt nu. At serien så ovenikøbet er så fyldt med musik fra dengang i 1950’erne og 1960’erne, gør kun det hele bedre, siger seriens hovedforfatter Søren Frellesen.

I serien følger vi de tre hovedkarakterer: Den jurastuderende Flemming, der bor hjemme hos forældrene i Brønshøj, den enlige mor Anne-Marie, der kæmper sig frem i verden, og Jan, et barn af overklassen, der både prøver at leve op til presset fra sit bagland og samtidig forsøger at finde sin egen vej gennem livet. De fiktive personhistorier er inspireret af virkelige begivenheder i tiden fra 1958-1962, hvor Radio Mercur var i luften og via et hul i lovgivningen gjorde det muligt at sende radio på en helt ny måde med rock, pop og reklamer. Men Flemming, Jan og Anne-Maries drøm om og kamp for radiostationen giver også brydninger på det personlige plan, og spørgsmålet er, om man kan undgå at begrænse hinanden, når man kæmper for sin egen frihed?

Masser af uimodståelig musik
I ‘Mercur’ bliver de menneskelige relationer og dramaer tilsat en hel del uimodståelig populærmusik fra tiden, blandt andet hits fra Tommy Steele, Elvis, Ib Glindemann, Nina & Frederik, Grethe og Jørgen Ingmann, Raquel Rastenni, Alice Babs, Svend Asmussen, Ulrik Neumann, Birthe Wilke, Otto Brandenburg, Four Jacks og Anita Lindblom.

Seriens to producere, Stine Meldgaard og Sven Clausen, siger:
– At fortælle historien om Radio Mercur er en fantastisk idé. Det er en historie, der bare ville fortælles. Serien bæres af tidens musik, det er ikke set tidligere i dansk dramatik, og vi stolte af at være med til at skabe netop denne fortælling.

På rollelisten er blandt andre Charlotte Fich, Peter Gantzler, Jesper Lohmann, Henrik Birch, Susanne Storm, Steen Stig Lommer, Andreas Jessen, Stephania Potalivo, Neel Rønholt, Jon Lange, Ken Vedsegaard og Rasmus Botoft.

– TV 2 CHARLIE får sin egen danske dramaserie, og det er jeg virkelig stolt over. Det er en vitaminindsprøjtning til Danmarks fjerdestørste kanal for danskere over 50, og det vil være med til at gøre den attraktiv for en endnu større målgruppe, siger Sune Roland, kanalchef for TV 2 NETWORKS.

‘Mercur’ optages i Svendborg, bl.a. på Kogtved Søfartsskole, og der filmes fra august til november 2016. Bag serien står produktionsselskabet SAM Productions med Søren Sveistrup, Adam Price og Meta Louise Foldager Sørensen i spidsen. Søren Frellesen er hovedforfatter, og Charlotte Sachs Bostrup konceptuerende instruktør, mens Stine Meldgaard og Sven Clausen er producere.

‘Mercur’ produceres med støtte fra DFIs Public Service Pulje, FilmFyn og svensk TV4.

Se billederne fra FilmFyn Gallapremiere d. 2. marts 2017 i Scala Svendborg her

Læs mere på IMDb.com