• Print
  • + Del Side

I POSTPRODUKTION: Pagten

Titel PAGTEN
Produktion Jesper Morthorst og Karin Trolle
Længde
Instruktion Bille August
Produktionsselskab Motor og SF Studios Production
Distributionsselskab TV 2 Danmark
Medvirkende 
Stills 
Premieredato 15. april 2020
Diverse http://www.filmfyn.dk/filmfyn-stoetter-bille-augusts-naeste-film-pagten/

Den unge digter Thorkild Bjørnvig mødes med den aldrende litterære verdensstjerne Karen Blixen. Det bliver et fatalt møde mellem to mennesker, som er i hver deres ende af både livet og karrieren. Mødet resulterer i en pagt, som kræver ufravigelig troskab fra Bjørnvigs side for så til gengæld at komme under vingerne hos geniet Blixen. En pagt, som bringer begge ud, hvor de ikke kan bunde og vender op og ned på deres liv.

PAGTEN er produceret af SF Studios Production og MOTOR ved producer Jesper Morthorst, mens Christian Torpe med fynske rødder står bag manuskriptet. Store dele af filmens optagelser vil foregå på Fyn, og det er der en særlig grund til ifølge filmens producer:

I 2013 optog vi filmen “Stille hjerte” ved Kerteminde, og det var så stor en fornøjelse, at vi ikke var i tvivl om, hvor vi allerhelst ville placere optagelserne til vores nye fælles filmprojekt “Pagten”. Billes sidste mange danske film er blevet til i samarbejde med FilmFyn og manuskriptforfatter Christian Torpe og jeg selv har netop gennemført 1/2 års optagelser til DR-serien “Fred til lands” i Assens kommune. Vi ved altså om nogen, hvad vi får, når vi filmer på Fyn – stor fleksibilitet, stor velvilje, de smukkeste locations og en skøn lokalbefolkning, som altid står klar med en hjælpende hånd, hvis nødvendigt, fortæller Jesper Morthorst og fortsætter: Christian Torpe er i øvrigt selv fra Fyn – han er født og opvokset i Ullerslev. Vi glæder os alle voldsomt til at vende tilbage og “hjem” til Fyn!