• Print
  • + Del Side

FilmFyn ansætter Klaus Hansen som ny direktør

FilmFyn ansætter ny direktør. Det bliver Klaus Hansen, der tiltræder jobbet som adm. direktør på fuld tid snarest muligt.

Cand. Jur. Klaus Hansen, 59 år, kommer fra en stilling som direktør i Producentforeningen, der er branche- og arbejdsgiverorganisationen for 120 virksomheder, der producerer film, tv og computerspil. Klaus Hansen har haft et nært kendskab til FilmFyn fra før etableringen i 2003, hvor han var en del af idé-, udviklings- og etableringsprocessen. Klaus Hansen var bestyrelsesformand for FilmFyn fra etableringen og frem til 2014.

Med den nye filmaftale på Christiansborg, opbakning fra nu 9 fynske kommuner og et årligt budget på mere end 35 millioner kroner er det forventningen, at FilmFyns nye direktør kan sætte yderligere fart på udviklingen de kommende år.

FilmFyn skal være eksemplet for Fyn og hele Danmark, hvor investeringerne i filmkulturen skaber store oplevelser, vækst og synergier på tværs af alle genrer og platforme – både regionalt og nationalt, siger Klaus Hansen, der understreger, at FilmFyn fortsat skal være det ypperste eksempel på, hvordan kultur og erhverv kan gå hånd i hånd.

Investeringer i spillefilm, dokumentarfilm og tv-serier vil være kerneområder for FilmFyn, og i de kommende år vil der være en særlig forventning til udviklingen af den fynske filmbranche.

Der mangler kvalificeret arbejdskraft på producerniveau og på det tekniske niveau – eksempelvis lys, lyd og locations. Det bliver bl.a. Klaus Hansens opgave at arbejde for, at der kan etableres samarbejder med fynske uddannelsesinstitutioner og eksisterende aktiviteter i filmbranchen for at imødekomme efterspørgslen. Vi har så mange spirende talenter og små produktionsselskaber, og deres idéer må vi gøre mere for, siger FilmFyns formand, Ulla Østbjerg.

Det er ambitionen, at FilmFyn på det professionelle niveau kan være et afgørende omdrejningspunkt for at samle de fynske filmkræfter. Odense og Kerteminde kommuner er pr. 1. januar 2019 trådt ind i ejerkredsen, og det skaber den bedste forudsætning for, at den ambition kan lykkes.

Vi glæder os meget til samarbejdet med vores nye direktør, siger Ulla Østbjerg, der er ingen tvivl om, at FilmFyn får en direktør med indgående branchekendskab, stor erfaring med det politiske arbejde og store ambitioner på FilmFyns vegne.

For yderligere oplysninger kontakt:

FilmFyns formand Ulla B. Østbjerg, tlf.: 40 30 99 83

FilmFyns direktør Klaus Hansen, tlf.: 20 81 09 59