• Print
  • + Del Side

FilmFyn bringer endnu en familie-julekalender til Fyn

Optagelserne til TV 2s kommende familiejulekalender Tinkas Juleeventyr starter på Fyn d. 13. marts  

På mandag starter optagelserne på Fyn til årets store familiejulekalender på TV 2 Tinkas Juleeventyr, som produceres af Cosmo Film. De næste seks uger frem til udgangen af april finder store dele af seriens optagelser sted på en række fynske locations i bl.a. Assens, Faaborg-Midtfyn og Nyborg kommuner.

I den nye familiejulekalender møder vi nissepigen Tinka. Sammen med de andre ung-nisser skal hun 1. december op til nissekongen og have overrakt nisseamuletten. Den markerer, at hun nu er en rigtig nisse. Men noget går galt! Tinkas amulet skifter ikke farve, og hun indser, at hun ikke er som de andre nisser. I håbet om at blive som de andre nisser, begiver Tinka sig ud på et sandt juleeventyr. I menneskeverdenen møder hun ballademageren Lasse, og sammen kaster de sig ud i jagten på at løse gåden om nissernes tabte magi og finde svaret på, hvorfor mennesker og nisser ikke har set hinanden de sidste 100 år

Julekalenderen skal instrueres af Mogens Hagedorn og er skrevet af forfatteren Flemming Klem.

December og familiejulekalender på TV 2 hører sammen og er en skøn tradition, som vi værner om. Det er et meget rutineret og kompetent hold både foran og bag kameraet på dette års julekalender, så vi har store forventninger til, at vi får en både eventyrlig og stemningsfuld julekalender, som familierne kan samles om på TV 2 i december, siger Katrine Vogelsang, fiktionschef på TV 2.

FilmFyn har investeret 3,2 mio. kr i “Tinkas Juleeventyr” og direktør Bo Damgaard glæder sig over at have trukket endnu en familiejulekalender til Fyn:

 – Vi  får da julelys i øjnene og gran i håret af at tænke på, at endnu en julekalender landes på Fyn og denne gang i hele fire  fynske kommuner. Cosmo Film har fundet en række locations, som matcher formålet, at lave den smukkeste, dejligste julekalender – og så endda med nisser. Hver eneste gang FilmFyn investerer en krone i film- og tv-produktion, skal vores område gerne kapitalisere. Fynske filmfolk kommer i arbejde og lokale virksomheder får omsætning – men med en familiejulekalender på en stor tv-kanal som her, er der i høj grad også lagt op til omtale og stor bevågenhed til vores herlige landsdel.

Producent Tomas Hostrup-Larsen fra Cosmo Film ser også frem til de kommende optagelser på Fyn:

– Vi glæder os over at FilmFyn endnu engang har valgt at investere i Julekalenderen. Det er vigtigt for os, i arbejdet med at skabe et magisk univers fyldt med julestemning, at få mulighed for at optage store dele at familiejulekalenderen i det fynske landskab. 

For yderligere information, kontakt:

Bo Damgaard
Direktør, FilmFyn
mobil: 40 30 99 78
bo@filmfyn.dk

Line Aamand Hansen
PR-konsulent, TV 2 Kommunikation
mobil 51 56 33 67
liah@tv2.dk