• Print
  • + Del Side

FilmFyn-film nomineret til årets største publikumspris SVEND

Nomineringerne til SVEND-Prisen 2016 er ude og afstemningen er i luften.

Flere FilmFyn-film er nomineret til årets største publikumspris, SVEND, der uddeles onsdag den 31. august i Svendborg. De nominerede tager afsæt i et felt bestående af de bedst sælgende film fra den 1. juli 2015 til den 30. juni 2016. Blandt disse film nominerer en jury de bedste skuespillerpræstationer og nominerer desuden tre TV drama-serier – herefter er det danskerne der har den endelige afgørelse.

Der kommer en dag og En-to-tre-NU! er nomineret som årets bedste danske film og som årets bedste børnefilm er Antboy 3 blandt nomineringerne.

Nomineret som bedste kvindelige skuespillere er Sofie Gråbøl for sin rolle i “Der kommer en dag” og debutanten Clara Rosager fra “En-to-tre-NU!”. Lars Mikkelsen er nomineret som bedste mandlige skuespiller for sin rolle i “Der kommer en dag.”

SVEND-Prisen adskiller sig væsentligt fra de andre filmpriser herhjemme ved at være den eneste danske filmpris, hvor publikum bestemmer, hvem der skal løbe med hæderen i de forskellige kategorier.

Afstemningen løber fra den 5. juli til og med søndag den 28. august. Se hele listen af nominerede og afgiv din stemme her: http://www.kino.dk/nyheder/2016/07/stem-paa-aarets-svend-2016

SVEND-Prisen uddeles for 12. gang og hele uge 35 byder på film og kulturarrangementer i Svendborg, når SVEND Film- og Kulturdage finder sted. Programmet offentliggøres endeligt primo august.

SVEND-Prisen er indstiftet af samarbejdspartnerne: Svendborg Kommune, FAFID, FilmFyn, og Producentforeningen. Afstemningen foregår i samarbejde med Kino.dk.

Følg med på www.svendfilmfest.dk og www.facebook.com/svendfesten