• Print
  • + Del Side

FilmFyn kan i år fejre 17 års fødselsdag!

Det er i dag 17 år siden at FilmFyn blev født og fremstår i dag som en voksen teenager. Teenager fordi FilmFyn stadig er i udvikling – rekruttering, uddannelse, turisme; voksen fordi FilmFyn gør en forskel på Fyn og i den danske filmbranche.

2020 bliver et meget anderledes år. Produktionerne har ligget stille i snart 3 måneder samtidig med at FilmFyn kontoret har holdt tempo, ikke mindst med at forberede kommende støtter. I dialogen med branchen er vi oppe på omkring 50 spillefilmprojekter – og flere er på vej – der kunne tænke sig at søge støtte hos FilmFyn.  Det tyder ikke på at branchen har ligget stille under produktionsstoppet, men har haft fuld gang i udviklingen af nye projekter. Det må i en sidebemærkning nævnes, at det er mærkværdigt at filmproduktion ikke er blevet en del af de bevillinger der er afsat til at hjælpe mange andre brancher.

2020 – og coronaperioden er også tiden hvor uddannelsesinitiativerne begynder at se dagens lys. Det første er UCL’s Serviceøkonomuddannelse der lancerede og gennemførte første hold på det nye tilvalgsfag i film. Skønt at møde en stor gruppe unge der brænder for at komme til at arbejde i filmbranchen. Flere uddannelsesinitiativer er på vej.

På FilmFyn tror vi på en god sommer med stor aktivitet på produktionsområdet. Efter sommerferien vil vi gå om bord i 2021-projekterne. Det bliver svært: FilmFyn skal i gennemsnit støtte 4-6 spillefilm om året. Med en frisk omformulering af FilmFyns sigtelinjer for støtten ”en stor, en lille, en sjov, en alvorlig – og så noget for børn” så er 2021 hurtigt fyldt ud.

Man ønsker ikke tillykke til sig selv. Men tillykke til Fyn og tillykke til filmbranchen. Fyn Er Film.