• Print
  • + Del Side

FilmFyn lancerer ny database over fynske filmressourcer

FilmFyn Databasen har primært til formål at synliggøre fynske filmressourcer i form af freelance filmarbejdere, skuespillere og filmspecifikke virksomheder over for film- og tv-producenter, der søger om støtte fra FilmFyn og skal budgettere med udgifter i FilmFyns område.

Som bruger af databasen er det muligt at søge på:

  • Funktion
  • Erfaringsniveau (firma, erfaren, trainee, praktikant)
  • FilmFyn kommune
  • Navn/fritekst
  • Titler på produktioner i medlemmernes filmografi

HVEM KAN OPTAGES?

FilmFyn Databasen har i udgangspunkt samme kategorier som DFI-bogen, som er for professionelle og firmaer beskæftiget i den danske filmbranche. Forventningen til de fleste medlemmer er derfor, at man har erfaring fra minimum 3 professionelle film- eller tv-produktioner. Det er dog muligt at blive registreret som potentiel trainee og praktikant.

ENKELTPERSONER (instruktører,klippere, fotografer, skuespillere mv.)

Enkeltpersoner / freelance filmarbejdere / skuespillere skal have folkeregisteradresse i FilmFyns område.

FilmFyn har pga. efterspørgsel fra producenter tilføjet en kategori for professionelle skuespillere på Fyn. Det er ikke muligt at blive registreret som statist (der henvises til statistkoordinatorer).

FIRMAER/VIRKSOMHEDER (produktions- og postselskaber, udlejning af produktionsrelateret udstyr, set- og dekorationsbyg, studier mv.)

Med virksomheder i FilmFyns område forstås virksomheder hvis adresse ifølge Det Centrale Virksomhedsregister (CVR) er registreret i FilmFyns område og har en indehaver og/eller mindst en ansat med folkeregisteradresse i FilmFyns område, som bemander virksomheden i FilmFyns område. Hvis der er tale om en indehaver skal vedkommende være reel ejer og eje mindst 50% af virksomheden, jf. data registreret i Det Centrale Virksomhedsregister (CVR).
FilmFyn Databasen afløser tidligere oversigter, som FilmFyn har haft på websitet Filmcommissionfyn.com, der nu er nedlagt.

Den nye database er i en opstartsfase. De første medlemmer har allerede registreret sig, og det er FilmFyns forhåbning, at der over de kommende måneder bliver et mere komplet billede af de fynske filmressourcer.

FilmFyn Databasen findes på dette linkwww.fynerfilm.dk