• Print
  • + Del Side

FilmFyn ønsker glædelig jul og godt nytår

2018 blev et godt år for FilmFyn. Faktisk blev alle optimistiske forventninger opfyldt. De regionale filmfonde har nu fået en markant placering i regeringens ”Filmaftalen 2019-2023”. Assens, Faaborg-Midtfyn, Langeland, Nordfyn, Nyborg, Svendborg og Ærø kommuner er i dag ejerkommunerne bag FilmFyn, og pr. den 1. januar 2019 er Odense og nu også Kerteminde kommuner en del af ejerkredsen sammen med TV 2 Danmark og Fionia Fond.
Med dette julebrev vil jeg gerne takke vore folkevalgte politikere regionalt og nationalt for et godt og tillidsfyldt samarbejde. Da ”Filmaftalen 2019-2023” blev offentliggjort den 1. november med støtte fra samtlige partier på Christiansborg, sagde kulturminister Mette Bock til TV 2 Fyn:

”Det har det været vigtigt at sikre, at vi får lavet gode film, som kan samle danskerne, men også at vi får udviklet filmmiljøer og kreative miljøer over hele Danmark. Og det har vist sig på Fyn, at man har etableret et rigtig godt samarbejde – med både kommuner, med virksomheder, med uddannelsesinstitutioner – og faktisk fået skabt mange arbejdspladser. Så det er godt på mange forskellige fronter.”

FilmFyn modtager nu årligt 23,7 mio. kroner fra staten under forudsætning af, at lokal medfinansiering på 11,5 mio. kroner som minimum opretholdes på sit nuværende niveau. Samtidig er der åbnet mulighed for, at hvis det kommunale tilskud øges, så kan statens tilskud tilsvarende også stige. Der er rigeligt at tage fat på de kommende år. FilmFyn ser frem til et rigtigt godt samarbejde med Det Danske Filminstitut og Den Vestdanske Filmpulje omkring de store opgaver der venter.

Her på FilmFyn vil vi gerne takke for et fantastisk samarbejde med det kreative professionelle produktionsmiljø på Fyn og i Danmark. Også i 2018. Aldrig har vi haft så mange premierer og aftaler indgået på korte og lange film og på tv-serier som i dette efterår. Ingen titler nævnt, ingen glemt og ingen opdatering på effekterne af FilmFyns investeringer denne gang. Men hvor har bare vi lyst på kontoret i Faaborg til at gå i biografen og se tv-fiktion akkurat i denne julemåned, hvor store oplevelser har kunsten og Fyn som udgangspunkt.

Som direktør for FilmFyn i perioden 2011-18 vil jeg gerne sige farvel og mange tak for tilliden og samarbejdet de seneste 7 år. Og mange tak for den helt overvældende afsked ved FilmFyns reception den 13. december på Boltinggaard. Det vil jeg heller aldrig glemme!

FilmFyns bestyrelse ser frem til straks i det nye år at offentliggøre, hvem den nye direktør er.

På FilmFyns vegne
Glædelig jul og godt nytår!

 


Bo Damgaard

 

Billeder fra FimFyns afskedsreception med Bo den 13. december: