• Print
  • + Del Side

FilmFyn og Den Vestdanske Filmpulje blev en del af redningsplanen for “Lykke-Per”

To regionale filmfonde samarbejder om at finansiere og fastholde store dele af produktionen af Bille Augusts store filmatisering af “Lykke-Per” som miniserie til TV 2.

Det bekræfter producent Thomas Heinesen, Nordisk Film, der gennem mere end et år har kæmpet med at skaffe den nødvendige finansiering til TV 2s prestigeserie, der instrueres af Bille August.

I sammenstykningen af projektet har det har været helt afgørende for os, at vi også har den lokale finansiering med. Vi har gjort meget for at indspilningen af “Lykke-Per” skal være forankret i Danmark hvilket kun er muligt med en stærk, lokal finansiering. Vi er derfor også meget glade for, at det er lykkedes at etablere et samarbejde med de to danske filmfonde FilmFyn og Den Vestdanske Filmpulje. Samarbejdet med fondene er med til at sikre, at vi kan optage serien i autentiske omgivelser, som kommer serien kunstnerisk til gode og er med til at sikre at vores ønske om at optage mest muligt i Danmark opfyldes. Begge fonde er stærke partnere i vores produktionsvirke, og vi glæder os over at vi igen skal arbejde sammen med dem, i realiseringen af denne ikoniske fortælling, fortæller producent Thomas Heinesen.

“Lykke-Per” er baseret på  Henrik Pontoppidans godt 100 år gamle roman af samme navn om præstesønnen Peter Sidenius, der søger lykken i den moderne, industrialiserede verden. Bille August og hans søn Anders August, der gennem de senere år har markeret sig som væsentlig manuskriptforfatter for både tv og spillefilm, har skrevet manuskript.

Rollen som Lykke-Per spilles af Esben Smed, der i februar blev hædret som Shooting Star ved filmfestivalen i Berlin, og som bl.a. har spillet med i filmen “Sommeren ’92” og DR1-serien “Bedrag”.

Serien optages i Jylland, på Fyn, i København og i Østrig, og de fire afsnit af en time vises på TV2 i løbet af 2018 eller 2019. Der bliver også produceret en spillefilmversion af  “Lykke-Per”, som vil få premiere før tv-miniserien.

Produktion uden for Storkøbenhavn udløser flere midler
Nordisk Film producerer den 55 millioner kr. dyre satsning med støtte på 22 millioner kr. fra Public Service Puljen, som har tildelt det historiske drama sit største støttebeløb, siden puljens start i 2008. De regionale filmfonde FilmFyn og Den Vestdanske Filmpulje bidrager tilsammen med 1,5 millioner kroner fra egne investeringsmidler til seriens produktion.

“Lykke-Per” har – med de to regionale filmfondes støtte som udløsende faktor – derfor kunne modtage det store støttebeløb fra Public Service Puljen, fordi dele af puljens midler er øremærket til regional anvendelse til produktion uden for Storkøbenhavn og til produktioner som opnår støtte fra de regionale filmfonde.

Sammenlagt har de to regionale filmfondes støtte haft tre afgørende effekter:

– De regionale filmfondes midler bidrager til at fastholde store dele af optagelserne af “Lykke-Per” i Danmark fremfor at produktionen rykker til andre europæiske lande. Sikringen af danske produktioner optaget og fortalt i Danmark gavner selve historiens islæt samt ikke mindst fastholdelsen af danske kompetencer.

– Optagelserne til “Lykke-Per” på Fyn og i Jylland er med til at skabe lokal omsætning og omtale i de to regional filmfondes områder og dermed skabe vækst og synlighed i kommuner udenfor Hovedstadsområdet.

– Midlerne fra FilmFyn og Den Vestdanske Filmpulje er med til at geare statsstøtteordninger som netop midlerne fra Public Service Puljen til gavn for alle parter.

For yderligere information, kontakt:

Bo Damgaard
FilmFyn
mobil: 4030 9978
bo@filmfyn.dk

Carsten Holst
Den Vestdanske Filmpulje
mobil: 2213 8828
cholst@aarhus.dk