• Print
  • + Del Side

FilmFyn støtter ambitiøs klimadokumentar

Dokumentarist Lars Ostenfeld står bag den kommende dokumentarfilm INTO THE ICE, der gennem en række banebrydende forskningsekspeditioner på den grønlandske indlandsis giver nyt indblik i klimakrisen.  

Instruktør Lars Ostenfeld har fået unik adgang til at følge nogle af verdens førende glaciologer dybt ind i klimaforandringernes smeltende hjerte. Alle søger de ny og vigtig data, der skal hjælpe med at svare på et af tidens mest presserende spørgsmål: Hvor hurtigt smelter isen – og hvor lang tid har vi dermed til at lægge en plan for verden? Isen gemmer selv på svaret.

Lars Ostenfeld udtaler:
”Mange film om klimakrisen giver os de hårde tal og foruroligende fremtidsscenarier. Men vi ser sjældent de enorme anstrengelser, der ligger bag den data, som disse tal og forudsigelser bygger på. Med INTO THE ICE vil jeg invitere publikum med på verdens førende forskeres ekspeditioner. Jeg vil vise dem, hvordan forskerne arbejder, hvordan de kæmper med livet som indsats for at skaffe ny viden, der kan hjælpe os med at tage de rette tage de rette beslutninger for vores fremtid. Jeg vil invitere publikum med langt ind i isen, så de med deres egne øjne kan opleve, hvordan den smelter hurtigere end vi forestiller os.”

Med støtte fra FilmFyn skal dele af filmens postproduktionen udføres på Fyn. Filmens lydside spiller en stor rolle i seerens oplevelse af forskernes rejse ned og ind i isen, og denne lydside udvikles af komponist og lyddesigner Kristian Eidnes Andersen i selskabet Eidnes Studios Fyn i Odense Kommune.

INTO THE ICE er produceret af Hansen & Pedersen ved producer Malene Flindt Pedersen med støtte fra FilmFyn, Det Danske Filminstitut, TV 2 Danmark, Nordisk Film & TV Fond, Lundbeckfonden og Novo Nordisk Fonden.

Filmen forventes at få premiere i november 2021.