• Print
  • + Del Side

FilmFyn støtter ny, stjernespækket dansk komedie ”Madklubben”

Kirsten Olesen, Kirsten Lehfeldt, Stina Ekblad, Rasmus Botoft, Troels Lyby og Mia Lyhne medvirker i Barbara Topsøe-Rothenborgs nye, danske spillefilm ”Madklubben” – en kærlig og livsklog komedie om livets efterår, om fællesskab og ikke mindst venskab. ”Madklubben” starter optagelser i Syditalien i slutningen af denne måned og rykker efterfølgende til Fyn.

I spidsen for ”Madklubben”s stærke ensemble står instruktør Barbara Topsøe-Rothenborg, der er uddannet instruktør i Los Angeles. Hun havde sin spillefilmdebut med den amerikanske version af ”Kærlighed ved første hik” – ”Love at first Hiccup” – fra 2009 og har siden instrueret ”Krummerne: Alt på spil” (2014) og den FilmFyn-støttede Svendborg-film ”En-to-tre-nu!” (2016), der modtog publikumsprisen ved Robert uddelingen i 2017.

”Madklubben” skal optages i Italien og Danmark og starter optagelser 21. oktober i Apulien i Syditalien, hvorefter de rykker til Fyn i midten af november. Med støtte fra FilmFyn skal alle filmens danske scener optages på Fyn. Optagelserne vil primært foregå i Svendborg og Odense kommuner, hvor filmens efterarbejde også udføres.

Barbara Topsøe-Rothenborg udtaler:
”Sydfyn er af gode grunde et af mine yndlingssteder at optage pga. de vanvittigt smukke omgivelser: kyststrækningerne, naturen og de forskellige charmerende byer. Til “Madklubben” passer Svendborg rigtig godt, og vi har fundet de mest vidunderlige huse og smukke villaer, som hver især repræsenterer meget forskellige samfundslag. Det giver en fed dynamik til filmen og til tre karakterer, der er så forskellige, som vores hovedroller er i filmen.”

”Derudover har vi fundet nogle rigtig gode locations – en lækker restaurant, et stort kontorlandskab, utrolige flotte og visuelle kirkegårde og en meget smuk bygning, som skal fungere som fornemt auktionshus. Så jeg er virkelig glad for, at vi har mulighed for at give filmen så smukt et udtryk på Fyn med steder, som giver en skøn kontrast til Syditalien og dets landskaber.”

Handling
Kirsten Olesen, Kirsten Lehfeldt og Stina Ekblad spiller de tre veninder Marie, Vanja og Berling, der har kendt hinanden lige siden skoletiden. De tre kvinder er i deres livs efterår og slås med hver deres. Marie bliver forladt af sin mand juleaften, Berling er den evige single, som fornægter alder og lever det søde liv, mens Vanja lever i minderne om sin afdøde mand. Efter en turbulent tid hjemme i Danmark beslutter de at tage på madkursus til Syditalien. Rejsen bliver dog ikke helt den tur, de havde regnet med, og de hede sydlandske aftener byder på både flirt, jalousi og sandheder, der pludselig skal på bordet. Midt i virvaret opdager de tre dog, at livet har langt mere at byde på og at det aldrig er for sent…

”Madklubben” produceres af Nina Lyng og Eva Juel Hammerich fra Nepenthe Film, der tidligere har stået bag de romantiske komedier ”Simon & Malou” (2009) og ”Noget i luften” (2011) samt filmatiseringerne af Lene Kaaberbøls populære bøger ”Skammerens datter” (2015) og ”Skammerens datter II: Slangens gave” (2019).

”Madklubben” er co-produceret med italienske LUME og med støtte fra FilmFyn v/Klaus Hansen, Det Danske Filminstitut v/Markedsordningen, Apulia Film Fund og Italienske Tax Credit Program. ”Madklubben” distribueres af SF Studios.

Filmen forventes at få Danmarkspremiere i vinteren 2020.

For yderligere oplysninger kontakt venligst:
FilmFyn, Direktør Klaus Hansen, klaus@filmfyn.dk, 2081 0959.

SF Studios, Pressechef Camilla Baggesen, ab@sfstudios.dk, 2074 0650.