• Print
  • + Del Side

FilmFyn-støttet klimadokumentar åbner CPH:DOX 2021

Dokumentarist Phie Ambos nye dokumentarfilm 70/30 er blevet valgt som åbningsfilm på dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX, hvor filmen har premiere 21. april 2021. Filmen er støttet af FilmFyn bl.a. fordi en af Fyns dygtige klippere, Cathrine Odgaard fra Odense, har været med i efterarbejdet.

Den prisbelønnede instruktør Phie Ambo har siden 2019 haft tæt adgang til at følge primært klimaminister Dan Jørgensen og tidligere formand for klimaudvalget Ida Auken i deres arbejde med udformningen af klimaloven og klimahandlingsplanen.

70/30 har haft en række optagedage på Fyn i løbet af sidste år, men producer Malene Flint Pedersen glæder sig især over at have kunne gøre brug af den fynske filmskoleuddannede Cathrine Odgaard, som har været b-klipper under hele filmens forløb:

“Vi har været superglade for at samarbejde med den fynske klipper Cathrine Odgaard i Odense. Hun har arbejdet tæt sammen med klipper Mads Olsen i København, og det er mit indtryk, at det har været inspirerende for begge parter, og et virkelig vigtigt bidrag til den kreative klippeproces omkring dokumentarfilmen 70/30” fortæller Malene Flindt Pedersen.

Efter filmens premiere på CPH:DOX den 21. april 2021, vil man rundt omkring i landet kunne deltage i ”klimadialog møder” i form af eventvisninger af filmen med en efterfølgende paneldebat.

Om filmen
70/30 skildrer tilblivelsen af verdens mest ambitiøse klimalov. I 2019 gik tusindevis af danske børn og unge på gaden. De droppede skolen for at demonstrere for klimaet, mobiliserede deres forældre og bedsteforældre og krævede handling NU! Da der samme år blev udskrevet valg, stod det klart, at en grøn klimapolitik trak stemmer, og med ét kom klimaet øverst på dagsordenen. Nu skal den nye regering sætte handling bag valgløfterne. Kan politikere, borgere og erhvervsliv finde hinanden og gøre Danmark til et grønt forgangsland – eller vil ambitionerne drukne i takt med at den nye klimalov møder virkeligheden?

Filmen er produceret af Malene Flindt Pedersen v. Hansen & Pedersen med støtte fra FilmFyn, Det Danske Filminstituts Konsulentordning samt Den Vestdanske Filmpulje.

For yderligere information kontakt venligst:
Klaus Hansen, direktør i FilmFyn, 2081 0959
Line Bilenberg, filmens publicist, 2071 0494