• Print
  • + Del Side

FilmFyn og VisitDenmark indgår samarbejdsaftale

Den regionale filmfond FilmFyn og Danmarks nationale turismeorganisation VisitDenmark indleder et formelt samarbejde om at skabe opmærksomhed om Fyn som attraktivt optageområde og om Danmark og Fyn som rejsemål.

FilmFyn har gennem længere tid udbygget et stærkt fælles netværk med turismeaktører i de kommuner, der står bag FilmFyn. Formålet er at tiltrække og servicere de mange produktioner, der hvert år kommer til Fyn, som følge af filmfondens investeringer i spillefilm og tv-serier.

I 2013 intensiverede FilmFyn sit internationale fokus med økonomisk opbakning fra Syddansk Vækstforum med at lancere Film Commission Fyn– en  filmkommission er et ”turistbureau” på nettet for filmproducenter, hvor Fyns smukke locations og dygtige leverandører til filmbranchen fremlyses.

Nu optrapper FilmFyn og Film Commission Fyn igen sit internationale fokus med en strategisk samarbejdsaftale med VisitDenmark, som skal styrke begge parters fælles mission om at brande Danmark og Fyn både som attraktivt optageområde for filmproducenter og som rejsemål for turister. Udover deling af indhold og viden indeholder samarbejdsaftalen bl.a. konkrete planer om presseture for internationale journalister til filmlocations på Fyn og sparring på konceptudvikling af filmturisme på Fyn og i Danmark.

“Vores samarbejde med FilmFyn har bl.a. givet os mulighed for at deltage på Filmfestivalen i Cannes i år,” siger Signe Lüth Di Liberto, International Projektleder for branding i VisitDenmark. ”Filmfestivalen giver os en fantastisk mulighed for at mødes med og indlede samarbejder med de internationale filmdistributører, der distribuerer danske film og TV-serier til udlandet. Derudover har vi via FilmFyn fået adgang til attraktivt content fra filmens verden, der skaber en stor værdi for vores målgrupper. Via det store internationale kendskab til danske film og TV-serier kan vi i endnu højere grad øge kendskabet til vores land og dermed inspirere endnu flere til at tage på ferie i Danmark,” siger Signe Lüth Di Liberto, der påpeger, at filmturisme i dag er en voksende international rejsetrend, og at både film og TV-serier fra en given destination i dag fungerer som katalysator og et delmotiv for turisternes valg af rejsemål.

“Vi skal sørge for, at der bliver lavet film og tv-serier på Fyn med alle de effekter det kan give omkring kultur og erhverv i bredeste forstand, siger Julie Linn Milling, Udviklingsproducer, FilmFyn. “Jo mere internationalt fokus vi kan skabe omkring de film og tv-serier, der producers på Fyn, jo større er chancen for, at der kommer endnu flere produktioner til vores fantastiske område, “siger Julie Linn Milling, der understreger, at mange af dansk films største instruktører, producenter og skuespillere nyder at bo og arbejde på Fyn, når der laves optagelser med støtte fra FilmFyn.

For yderligere information kontakt:

Signe Lüth Di Liberto
Int. Projektleder, Branding
VisitDenmark
Islands Brygge 43, 3.
DK-2300 København S
E-mail sdl@visitdenmark.com
Dir. tlf. +45 32 88 99 25
Mob. +45 25 56 11 71
www.visitdenmark.com

Og

Julie Linn Milling
Udviklingsproducer
Film Commissioner
FilmFyn / Film Commission Fyn
Østergade 17, st.
DK-5600 Faaborg
E-mail julie@filmfyn.dk
Mob. +45 60 48 54 41
www.filmfyn.dk
www.filmcommissionfyn.com