• Print
  • + Del Side

FilmFyns store dramasatsninger på tv

Marts måned byder på store tv-oplevelser blandt to af FilmFyn store drama-investeringer i 2016: Spillefilmen “Der kommer en dag” sendes på TV 2 som miniserie i tre dele fra søndag den 5. marts og de to følgende søndage
– og den længe ventede drama-serie “Mercur” får premiere på TV 2 CHARLIE mandag den 6. marts.

Den Zentropa-producerede “Der kommer en dag” er blevet set af 243.933 biografgængere sidste år og filmen blev hædret med hele 6 Robertstatuetter i 2017. “Der kommer en dag” blev med FilmFyns investering optaget på locations i Nordfyns Kommune, Assens Kommune, Svendborg Kommune og på filmstudiet ved Fjellebroen i Faaborg-Midtfyn Kommnue. FilmFyn har sammen med filmens øvrige finansiører også støttet udarbejdelsen af miniserien. På TV 2 glæder fiktionschef Katrine Vogelsang til den kommede miniserie:

– “Der kommer en dag” er en kæmpestor film om et uafviseligt vigtigt emne, som vi er glade for og stolte over at kunne præsentere som miniserie. Handlingen er skrevet i tre kapitler, og vi så meget hurtigt potentialet i at fortælle historien i tre afsnit, hvor vi endnu bedre kan sætte handlingen ind i den tid, den foregår i.

Stor er forventningen også til “Mercur”: en tv-serie i 10 afsnit af Søren Frellesen og Jesper Malmose baseret på en original idé af Adam Price og Jesper Malmose og produceret af SAM Productions. Serien er optaget på en række locations i og omkring Svendborg som fx Svendborg Teater, Kogtved Søfartsskole og coateren ‘Caroline S’.

“Mercur” får premiere på TV 2 CHARLIE mandag den 6. marts. kl. 20:45 – inden da holder FilmFyn gallapremiere for inviterede gæster i Scala Svendborg d. 2. marts.