• Print
  • + Del Side

FilmFyns Talentpulje fortsætter i 2020

Som en forsøgsordning lancerede FilmFyns sidste år en mindre talentpulje med det formål at understøtte talentfulde upcoming fynske filmskabere via mindre produktionsstøtter, primært til kortfilm af høj kvalitet.

På baggrund af det første års gode resultater forlænges puljen til nu også at gælde i 2020 og den samlede årlige støtteramme er øget fra kr. 200.000 til kr. 300.000.

Formålet med FilmFyns Talentpulje er at understøtte udviklingen af det fynske filmmiljø ved at give fynske talenter, særligt producere, instruktører og manuskriptforfattere bedre rammebetingelser for at skabe kvalitetsproduktioner, der kan udgøre et afgørende skridt i deres videre karriere og styrke deres muligheder for med fremtidige projekter at opnå støtte fra nationale støtteordninger som fx New Danish Screen v/Det Danske Filminstitut.

FilmFyns direktør Klaus Hansen siger:

Med FilmFyns store puljer til spillefilm, dokumentarfilm og tv-fiktion er Fyn blevet en vigtigt brik i dansk film- og tv-produktion. Udover den kulturpolitiske mission om at støtte de bedste projekter, er det en vigtig opgave for FilmFyn at filmstøtten skaber arbejdspladser, synlighed mv.

I jagten på at støtte udviklingen af et bæredygtigt fynsk filmmiljø med filmrelaterede virksomheder såvel som kreative filmarbejdere, så skal vi også huske at stimulere de skabende kræfter. Fyn skal have lokale forfattere, instruktører og producere, der med eget filmsprog og varige samarbejder og med den fynske dimension kan bidrage til ambitionen om at fortælle film fra hele Danmark.

Det er målsætningen med FilmFyns Talentpulje – og jeg glæder mig til både at se resultaterne af uddelingerne i 2019 – og til bedre at kunne understøtte det potentiale der er på Fyn med en øget bevilling i 2020.

Puljens vilkår og ansøgningsfrister kan ses på FilmFyns website her: http://www.filmfyn.dk/funding/filmfyns-talentpulje/

Herunder ses de 5 kortfilm-produktioner, der har opnået støtte i 2019:

5800

Manuskriptforfatter: Anne-Sofie Lindgaard

Instruktør: Anne-Sofie Lindgaard

Producer: Coco Amalie Guldsborg

Genre: Coming of age drama

Status:
Filmen har netop haft festivalpremiere på kortfilmfestivalen Gosh Film Festival i Paris, hvor filmens kvindelige hovedrolle Emilie Hovgaard Øder vandt ‘Best Actress’ prisen.

 

 

KHALID

Manuskriptforfatter: Jacob Thomas Pilgaard

Instruktør: Jacob Thomas Pilgaard

Producer: Signe Høiholm Fejer

Genre: Drama

Status:
Filmen er i postproduktion og forventes at være klar til festivaldistribution i februar i år. Producer Signe Høiholm Fejer blev i efteråret sidste år inviteret til at pitche filmen ved ‘Lift-Off’ markedsprogrammet på Toronto International Film Festival.

 

 

OUVERTURE

Manuskriptforfatter: Mariann Sofiasdóttir

Instruktør: Lisa Svelmøe

Producer: Nicole Kjærsgaard Jensen

Genre: Drama

Status:
Filmen går i optagelse i slutningen af denne uge og forventes at være klar til festivaldistribution i dette forår.

 

 

PANDAKOMPLEKSET

Manuskriptforfatter: Jacob Thomas Pilgaard

Instruktør: Stefan Pellegrini

Producer: Louise Flamand Hansen

Genre: Komedie

Status:
Filmen er i postproduktion og forventes at være klar til festivaldistribution i dette forår.

 

 

 

GRILLPØLSER I MÅNESKIN

Manuskriptforfattere: Magnus Axelsen og Jonas Robstad Nielsen
Instruktører: Magnus Axelsen og Jonas Robstad Nielsen
Producere: Maria Robstad Nielsen og Nicole Kjærsgaard
Genre: Western-komedie

Status:
Filmen forventes at gå i produktion i april måned.