• Print
  • + Del Side

Fortællingen om LYKKE-PER foldes ud som mini-serie på TV 2

LYKKE-PER rammer de danske tv-skærme som mini-serie på TV 2 med premiere 26. december (2. juledag) kl. 20.00 – og sendes efterfølgende hver onsdag kl. 20.00. 

Spillefilmen LYKKE-PER har gået sin sejrsgang i biograferne i år, hvor mere end 390.000 danskere har indløst billet til Bille Augusts storslåede filmatisering af Henrik Pontoppidans roman. Det har hele tiden været meningen, at der skulle produceres både en spillefilm og en tv-serie. Nu udløses spændingen 2. juledag på TV 2 og TV 2 PLAY, hvor seerne kan glæde sig til et stort selvstændigt tv-serie værk, der i fire afsnit fortæller om den ambitiøse Per Sidenius, der er forud for sin tid og i begyndelsen af 1900-tallet vil revolutionere Danmark og gøre landet til en industrination med en helt ny udnyttelse af vind- og bølgeenergi.

FilmFyn og Den Vestdanske Filmpulje sammen om finansieringen af den store produktion
LYKKE-PER er produceret for TV 2 af Nordisk Film med støtte fra Det Danske Filminstitut og Public Service Puljen. Film og tv-serie er optaget i Jylland, på Fyn, i København og i Østrig. De to regionale fonde FilmFyn og Den Vestdanske Filmpulje gik sammen ind i finansieringen af det store projekt, for at fastholde mest mulig produktion og filmhåndværk i Danmark.

I sensommeren 2017 var produktionen på Fyn, hvor der blev lavet optagelser i Den Fynske Landsby, på Arreskov Slot og Gelskov Gods og i og omkring Svendborg Havn. De historiske fynske locations er en stor del af LYKKE-PERs smukke interiører, og selvom handlingen ikke udspilles på Fyn, vil opmærksomme fynboer også kunne genkende fynske landskaber, som Bille August var meget begejstret for under optagelserne.

To forskellige værker
Bille August og holdet bag LYKKE-PER har fra starten arbejdet med to manuskripter. Tv-serien er skabt på tv-mediets præmisser med fire afsnit opbygget med begyndelse, slutning samt cliffhanger i de tre første afsnit. Serien rummer cirka en times mere materiale end biograffilmen og der er tale om to helt selvstændige værker, som ifølge Bille August hver for sig kan noget forskelligt:

LYKKE-PER er et episk og storslået værk, som sagtens kan bære at fylde mere, end det gør i filmen. Fortællingen er rig på handling, som tv-serien folder ud med en række ekstra scener, og i den store tv-fortælling er der også plads til at udfolde især to af kvindekaraktererne rundt om Per, Nanny og Inger.

Film og tv er forskellige medier, og nogle ting skal være mere tydelige på tv, hvor du ser med på en mindre skærm. At se en tv-serie er en anderledes oplevelse og har andre referencepunkter, end når du sidder i en mørk biograf og følger med på det store lærred. Jeg er enormt stolt af tv-serien, som fungerer fint og har fået en rigtigt god modtagelse, da den blev testet hos et tv-publikum, siger Bille August.

Læs mere om LYKKE-PER på FilmFyns website og se traileren til tv-serien her: