• Print
  • + Del Side

FilmFyn trækker DRs næste store søndagsdrama til Fyn

DR løfter i dag sløret for den næste store søndagsdrama-satsning ’Fred til lands’, som med FilmFyns investering optages og udspiller sig på Fyn, primært på locations i Assens Kommune.

Serien bliver produceret af produktionsselskabet MOTOR i co-produktion med DR Drama. Optagelserne starter i januar næste år og forløber et halvt år frem. Dermed bliver ’Fred til lands’ en af FilmFyns mest markante investeringer i de seneste år.

 

En psykologisk dramaserie med stærke kræfter bag

’Fred til lands’ er en psykologisk dramaserie, der er skrevet og skabt af Christian Torpe og Marie Østerbye, som blandt andet har lavet tv-serier som ’Rita’ og ’Hjørdis’ og den amerikanske Stephen King-filmatisering ’The Mist’. Serien skal instrueres af Louise Friedberg, der tidligere har instrueret ’Herrens Veje’, ’Borgen’, ’Norskov’ og ’House of Cards’. Serien bliver produceret af Jesper Morthorst, der står bag prisvindende succeser som ’Stille hjerte’, ’Heartstone’, ’Norskov’ og ’Rita’.

Den nye dramaserie har forventet premiere på DR1 og DRTV i efteråret 2019, og FilmFyn ser som altid frem til at kunne fejre serien med en stor lokal gallapremiere.

 

Hovedforfatter fra Fyn

Den ene af hovedforfatterne – Christian Torpe – har selv et indgående kendskab til Fyn, da han oprindeligt stammer fra Ullerslev på Østfyn. Han har udover tv-serierne blandt andet også skrevet det Bodil-vindende manuskript til ’Stille hjerte’, der blev instrueret af Bille August og som i sin tid er optaget i Kerteminde Kommune. Senest har han skrevet den amerikanske film ’Blackbird’, der er et remake af ’Stille hjerte’ og blandt andre har Kate Winslet på rollelisten, samt filmatiseringen af Christian Jungersens bestseller-roman ’Undtagelsen’, som får dansk biografpremiere næste år.

Marie Østerbye har skrevet flere episoder af tv-serierne ’Rita’ og ’Bedre skilt end aldrig’ samt Netflix-serien ’The Rain’, og hun har sammen med Torpe skrevet komedien ’Sover Dolly på ryggen?’, som Hella Joof instruerede.

 

Hele serien optages på Fyn

Hele den store serie optages Fyn og produktionsselskabet MOTOR har igennem længere tid med FilmFyns hjælp været i fuld gang med at finde fynske locations til serien. Optagelserne, der starter til januar, vil primært finde sted i Assens Kommune bl.a. i og omkring Vissenbjerg, Skalbjerg, Aarup, Bred, Ebberup. I den seneste tid har der også været holdt en række lokale castings for at finde fynske statister og skuespillere.

Lige nu er MOTOR og DR i fuld gang med at caste skuespillere til ’Fred til lands’, og der kommer mere information om både skuespillere og seriens handling på et senere tidspunkt.

 

For yderlige oplysninger kontakt:

Bo Damgaard
FilmFyn
bo@filmfyn.dk
4030 9978

Jesper Morthorst
CEO & Producer
MOTOR
2715 1721
jesper@motorproductions.dk

Christian Rank
Dramachef
DR
2854 4346