• Print
  • + Del Side

Fynsk instruktør laver dokumentarfilm om Daniel Rye

Den 17. maj 2013 blev freelancefotografen Daniel Rye kidnappet og holdt som gidsel af ISIS i Syrien. Der gik 398 dage før han, efter tortur og pinsler, blev frigivet og kunne rejse hjem til sin familie igen. I dag lever Daniel et normalt liv som fotograf og foredragsholder med kone og barn – og har på mange måder lagt oplevelsen bag sig, samtidig med at han aktivt forsøger at bruge de ting, han har lært undervejs.

Gennem længere tid har den fynske instruktør Abbi Moreno, der med produktionsselskabet Goodwill Film har base i Nyborg, fulgt og filmet Daniel i dagligdagen. Med støtte fra FilmFyn er det nu blevet muligt at producere en dokumentarfilm med både biograf- og tv-potentiale.

Abbi Moreno var fra starten klar over, at han havde adgang til at formidle en helt unik historie: ”Første gang jeg møder Daniel, går det op for mig, at jeg aldrig har mødt nogen som ham. Jeg fatter en stor interesse for at finde ud af, hvem han var før og hvordan Daniel Rye har det i dag. For det er for mig unikt, at Daniel kan være sluppet så helskindet fra mødet med døden og ondskaben, som det umiddelbart ser ud til”, fortæller den fynske instruktør.

Produktionsselskabet Deluca Film, der lige nu også er involveret i en fiktions spillefilm om Daniel Rye, er gået ind i dokumentarprojektet og co-producerer sammen med Abbi og Goodwill. Dokumentarfilmen om Daniel Rye forventes at være færdigproduceret i løbet af 2019