• Print
  • + Del Side

Fynske børn vinder landsdækkende filmkonkurrence om coronakrisen

I marts 2020 inviterede BUSTER Filmfestival og Nationalmuseet alle børn og unge i Danmark til at lave film under Coronakrisen via ’Lockdown i Danmark’; et projekt som både FilmFyn og EDIT24 blev partnere i.

BUSTER Filmfestival har nu kåret en vinder blandt de mange uploade film – og vinderen er 5.A fra Holluf Pile Skole i Odense Kommune. Klassen vinder en filmlejrskole under Buster Filmfestival 2020 i København fyldt med gode filmoplevelser, workshop og live events. Et stort tillykke skal lyde herfra.

Om vinderfilmen siger BUSTER Filmfestival:
“5.A vinder en kollektiv pris for alle klassens film, som tilsammen udgør en fantastisk nærværende filmcollage der beskriver livet i børnehøjde under nedlukningen af Danmark i Coronakrisen.”

Alle de uploadede film indgår i en samlet pakke, som overleveres til Nationalmuseets Arkiver over sommeren og efteråret.

BUSTER Filmfestivals programchef Mariella Harpelunde Jensen udtaler:
“Alle filmene er kendetegnet ved deres nærvær, visuelle udtryk, mangfoldige filmiske greb, mange indstillinger og autencitet. Filmene lyser af glæde og interesse for filmmediet og for at skabe visuelle dokumentariske fortællinger. Fortællinger der i dette tilfælde gør os klogere på oplevelsen af livet under en pandemi som barn.”

Læs mere om EDIT24 og ’Lockdown i Danmark’ her: EDIT24.dk