• Print
  • + Del Side

Fynske børneværelser omdannes til filmstudier under EDIT24

Der står forår i kalenderen og det er lig med filmuger og prisuddelinger for de mere end 3.000 spirende unge fynske filmtalenter, der er meldt til EDIT24s filmkonkurrence i år. På trods af restriktioner og hjemmeundervisning, gennemføres EDIT24 i år i en virtuel udgave, hvor de tilmeldte børn og unge producerer film hjemme på deres værelser, nu med mulighed for at lave SOLO film. De lokale filmgallaer samt den store finale galla afvikles ligeledes digitalt.

Til EDIT24 er de mere end 3.000 tilmeldte elever delt op i to aldersgrupper, som beskæftiger sig med forskellige stilarter. De yngste elever i 4. – 5. klasse producerer animationsfilm, og eleverne fra 6.-7. klasse skaber realfilm. I år skabes de fleste af filmene på elevernes egne værelser, og derfor er det blevet muligt at lave SOLO film; altså film de laver hver for sig, hvor elevernes kompetencer kommer i spil på en anden måde end i en gruppe, hvor rollerne typisk fordeler sig på skuespillere, fotograf, instruktør m.m.

Dernæst er det i år også tilladt for 6. – 7. klasser at deltage med animationsfilm, som for nogle elever er en mere overskuelig produktion i et individuelt forløb, og som ikke kræver “levende” skuespillere.

Filmpriser og filmstjerner på skærmen
Fra onsdag den 10. marts 2021 går EDIT24 i luften med den første af fire virtuelle prisuddelinger i ni fynske kommuner. De to vinderfilm fra hver kommune og de to klasser bag repræsenterer deres kommune ved den store EDIT24 finale, som virtuelt løber af stablen fredag den 9. april 2021. Her kan de yngste elever vinde en dag i LEGO House for hele klassen, og de store elever kan vinde en tur til FILM-X studierne i København.

Til finalen får de unge elever selskab af skuespiller og Youtuber Naja Münster, som senest har medvirket i filmen FAR TIL FIRE OG VIKINGERNE, der med FilmFyns støtte er optaget i flere fynske kommuner sidste år. Finalisterne blandt 4. og 5. klasserne kommer til at møde animationsinstruktør Thorbjørn Christoffersen, som vil fortælle om tilblivelsen af de danske animationsfilm TERNET NINJA og TERNET NINJA 2.

EDIT24 er arrangeret af FilmFyn og støttet af Øernes Kunstfond og Kulturregion Fyn. Arrangørerne af prisuddelinger i de fynske kommuner er: Assens BibliotekerneKerteminde BibliotekerneLangeland BibliotekNordfyns KommuneNyborg BibliotekDen kulturelle rygsæk – Faaborg-Midtfyn Kommune og Ærø Folkebibliotek.