• Print
  • + Del Side

Fynske filmaktører går sammen om professionelle foredrag til den fynske filmbranche

I en ny foredragsrække deler fire anerkendte filmfolk ud af deres personlige erfaringer til det fynske filmmiljø. Det er første konkrete skridt i det samarbejde mellem de fire fynske filmaktører Odense Internationale Filmfestival, SVEND, FilmFyn og Odense Filmværksted, som i efteråret 2019 blev indgået under mottoet ”Fyn er film”. 

Med fire foredrag fra filmbranchen, har de fynske filmaktører sammensat et program med professionelle foredragsholdere, der vil fortælle om forskellige sider af filmproduktion, filmfunktioner og filmdistribution. De fire foredragsholdere vil vende kameraet indad og give filminteresserede og filmarbejdere et indblik i store, danske filmproduktioner og i de arbejdsopgaver, der ligger bag kulisserne på et filmset.

Til foredragene kan du møde filmfotografen Manuel Alberto Claro, som især er kendt for at bringe Lars Von Triers skæve og skræmmende visioner til live. Du kan også få et indblik i, hvordan lyddesigner og komponist Kristian Eidnes Andersen arbejder, når han designer lyd for nogle af Danmarks største filmskabere såsom Susanne Bier og Lars Von Trier. Indspilningsleder Anders Barlebo, som har stået for indspilningen af fx Kapringen og Herrens veje, vil fortælle om filmproduktion bag kameraet. Derudover vil festivalleder Birgitte Weinberger, som leder den Oscar-kvalificerende filmfestival OFF, lukke publikum ind i festivalens maskinrum og gøre publikum klogere på det korte format.

Foredragene er gratis for alle og finder sted kl. 17-19 over fire torsdage fra april til juni i lokalerne hos Fynsk Erhverv på Albani Torv 4, 5000 Odense.

Tilmeld dig oplæggene her:
2. april: Kristian Eidnes Andersen: tilmeld dig her
23. april: Manuel Alberto Claro: tilmeld dig her
14. maj: Birgitte Weinberger: tilmeld dig her
11.juni: Anders Barlebo: tilmeld dig her