• Print
  • + Del Side

Hele Fyns juleønske går i opfyldelse

Den 1. december kl. 20:00 ruller TV 2s nye familiejulekalender ‘Juleønsket’ over skærmen for første gang og spændingen er ekstra høj på Fyn og særligt i Nyborg, der danner ramme om mange af julekalenderens centrale locations.

I ‘Juleønsket’ møder vi 12-årige Julie, der kun har ét ønske til jul, og det er at være sammen med sin familie juleaften. Hele sin familie – mor Vidgis, far Karsten, halvstoresøster Mie og lillebror Toke. Men både hendes mor og far skal arbejde 24. december, og Mie har andre planer. Så Julie ønsker – sådan rigtigt ønsker – at tingene ændrer sig, så de alle kan være sammen juleaften.

Julekalenderen er produceret af Cosmo Film med Ina Bruhn som hovedforfatter og Carsten Myllerup som instruktør. Optagelserne i Nyborg er primært foretaget på Birkhovedskolen og Nyborg Bibliotek, i Slipshavnskoven og ved Knudshoved Gl. færgeleje med udsigt til Storebæltsbroen, der også spiller en central rolle i julekalenderen.

Nyborg Kommune har sat alle sejl til for at integrere ‘Juleønsket’ i både byrummet med placeringen af en særlig kulisse på Torvet foran Bureauet Nyborg og på de sociale medier og web, hvor man bl.a på Facebook-siden Jul i Den Gamle Kongeby kan følge med i mange spændende lokale aktiviteter i kølvandet på serien. Eksempelvis vil skuespillerbørnene gæste Nyborg Torv søndag d. 6. december og FilmFyn og Nyborg Bibliotek inviterer til foredrag om ‘Juleønskets’ tilblivelse mandag d. 14. december. Årets familiejulekalender handler om alt det, der binder os sammen, og hvordan det kan være magisk at være noget for andre – og da engle er centrale i julekalenderens fortælling, har Nyborg Slot tilmed arrangeret en særlig engleudstilling over temaet ¨’Lysets engel’ af den fynske kunstergruppe PT9.

Følg med i de lokale aktiviter på Jul i Den Gamle Kongeby på Facebook og på www.visitnyborg.dk/nyborg/bliv-julekalender-turist-i-nyborg

Læs mere om ‘Juleønsket’ og karakterene på http://programmer.tv2.dk/juleoensket

Foto: Cosmo Film / Ian Hansen: ‘Julie’ spillet af Olivia Hillingsø