• Print
  • + Del Side

Hella Joof og holdet bag All Inclusive på vej til Fyn med komedien Happy Ending

FilmFyn investerer i Hella Joofs nye film Happy Ending, som optages i og omkring Faaborg og Svendborg i sensommeren 2017.

Fra instruktøren af En kort en lang, Fidibus, Oh Happy Day og hele holdet bag kæmpesuccesen All Inclusive kommer nu en ny komedie om et emne, som ikke har fået så meget opmærksomhed i dansk film før: Hvad sker der med kærligheden, når vi bliver pensioneret og indser, at livet er for kort til ikke at leve det fuldt ud?

Hele filmen optages, med FilmFyns investering, på Fyn fra 21. august til 6. oktober 2017 i bl.a. i og omkring Faaborg og Svendborg, hvor filmholdet har fundet alle filmens locations.

Happy Ending er en sjov og fræk fortælling om at turde starte forfra selv når alt synes forbi .

– Vi vil lave en smuk og sjov og trist og kærlig og liderlig film om dem, der i folkemunde bliver kaldt ’den grå lagune’. Dem der har friværdi og rejser med Politiken Plus. Og vi vil eksplorere i den rustne kærlighed og seksualitet og glæde os over, at det aldrig er for sent, og at det der ligner en tragedie kan være porten til et nyt uopdyrket land, fortæller instruktør Hella Joof.

Happy Ending er baseret på et originalt manuskript af Mette Heeno, kvinden bag manuskripterne til bl.a. All Inclusive, tv-serierne Bedre skilt end aldrig, Lærkevej og Terkel i knibe.

To af dansk film og teaters mest populære skuespillere Birthe Neumann og Kurt Ravn står overfor hinanden i filmens hovedroller. I andre roller medvirker bl.a. Marianne Høgsbro, Mette Munk Plum, Charlotte Sieling, Tammi Øst, Kurt Drejer, Rikke Bilde m.fl.

Filmen produceres af Happy Ending Film & TV v/ producer Mie Andreasen og støttes udover FilmFyn af Det Danske Filminstitut ved Markedsordningen, TV 2 Danmark og Nordisk Film Distribution.

Producer Mie Andreasen glæder sig de kommende optagelser på Fyn, og udtaler:

– Vi glæder os over, at FilmFyn er med ombord på filmen og glæder os til et frugtbart samarbejde. Vi oplever netop i det samarbejde at kunne tilføre en væsentlig production value, som indfrier de høje ambitioner, vi har med filmen. Fyn har en enestående og unik natur i Danmark, som på alle måder kommer til at klæde denne film.

Nordisk Film Distribution står bag filmens danske biografdistribution, og filmen får biografpremiere d. 25. december 2018.

Foto: Rolf Konow. Fra venstre: Producer Mie Andreasen, instruktør Hella Joof og manuskriptforfatter Mette Heeno

 

Om Happy Ending:

Synopsis:
Helle glæder sig vanvittigt meget til, at hendes arbejdsnarkoman af en mand, Peter, endelig går på pension, så de kan tage hul på livets efterår sammen. Hun har planlagt, hvordan de skal nyde livet og hinanden – og tage på nogle af de mange rejser, som Peter aldrig havde tid til. Men da han kommer hjem fra sin sidste arbejdsdag med den glædelige nyhed, at han nu skal til at være vinimportør og pendle mellem Danmark og Frankrig, tager livet en overraskende ny drejning. Helle og Peter går fra hinanden, og de begiver sig hver især ud på en hæsblæsende opdagelsesrejse med nye muligheder, problemer og drømme… Men kan man starte forfra efter 50 års ægteskab? Og kan man i det hele taget undvære hinanden? Happy Ending er en sjov og fræk fortælling om at turde starte forfra selv når alt synes forbi .

Rolleliste:
Helle – Birthe Neumann
Peter – Kurt Ravn
Linda – Marianne Høgsbro
Birgitte – Mette Munk Plum
Jess – Kurt Drejer
Trine – Charlotte Sieling
Nanna – Rikke Bilde
Ida – Emilie Koppel
Alice – Tammi Øst

Holdet bag kameraet:
Instruktør – Hella Joof
Producer – Mie Andreasen
Produktionsselskab – Happy Ending Film & TV
Manuskriptforfatter – Mette Heeno
Fotograf – Kim Høgh Mikkelsen
Production Designer – Mette Rio
Tonemester – Roar Skau Olsen
Chef kostumier – Pernille Holm
Chef sminkør – Charlotte Laustsen
Klipper – Julius Krebs Damsbo

For yderligere information, kontakt:

FilmFyn
Bo Damgaard
FilmFyn
bo@filmfyn.dk
mobil: 4030 9978

Have Kommunikation
Michael Feder
michael@have.dk
mobil: 22434942