• Print
  • + Del Side

JAGTSÆSON med Mille Dinesen på Fyn – FilmFyn og Nordisk Film løfter sløret for ny stjernebesat dansk komedie

Mille Dinesen, Lærke Winther og Stephania Potalivo fører an i efterårsferiens store danske komedie, hvor tre veninder går til tåkrummende yderligheder i jagten på lykke, venskab og mænd. Optagelserne er netop gået i gang og finder bl.a. sted i og omkring Nyborg, Svendborg, Ringe og Kerteminde.

FilmFyn og Nordisk Film kan i dag offentliggøre den stjernespækkede, danske komedie JAGTSÆSON med Mille Dinesen, Lærke Winther og Stephania Potalivo i hovedrollerne. Filmen instrueres af Tilde Harkamp (Den anden verden og Iqbal og den hemmelige opskrift m.fl.) efter manuskript af forfatterparret Claudia Boderke og Lars Mering, der bl.a. har skrevet de succesfulde Klassefesten-film. Filmen er gået i optagelse i denne uge og vil med FilmFyns investering blive optaget i Svendborg, Nyborg, Faaborg-Midtfyn og Kerteminde kommuner frem mod starten af april. JAGTSÆSON får biografpremiere lige op til efterårsferien den 3. oktober i år.

Historien i JAGTSÆSON
Den nyligt fraskilte singlemor Eva (Mille Dinesen) tager på wellness-weekend med barndomsveninden Marlene (Lærke Winther) for at hjælpe hende gennem sin midtvejskrise. Med på turen er også Isabella (Stephania Potalivo), den nye unge kæreste til Evas eksmand, som maser sig på for at overtage rollen som bedsteveninde for Marlene. Det bliver en tur, der får det absolut værste frem i pigerne, og venskabet bliver sat på en voldsom prøve gennem bl.a. en uheldig omgang Brazilian waxing og en mislykket fasanjagt. Spørgsmålet er, om Eva kan klinke skårene med Marlene, sikre et anstændigt forhold til Isabella og redde sin søns fødselsdag.

JAGTSÆSON er en varm, skør og humørfyldt dansk komedie, der kommer ind under huden på sine sjove, skrøbelige og alt-for-meget karakterer. Publikum kan se frem til at krumme tæer, mens de tre kvinder gennemlever alt fra veninde-jalousi over fertilitetsbehandling, nye familiekonstellationer og lurende midtvejskriser.

Et drømmecast
I JAGTSÆSON er det lykkedes Nordisk Film Production at samle en stjernetrio til de bærende roller. Mille Dinesen (bl.a. Nynne og Rita) har rollen som Eva, der skal finde sig til rette i den nye tilværelse som nyskilt og single.  I rollen som Evas bedste veninde, den midtvejskrise-ramte Marlene, ser vi Lærke Winther (bl.a. Mødregruppen, Dicte og Krøniken), mens Stephania Potalivo (bl.a. Klassefesten 3, SJIT Happens og Mercur) indtager rollen som Bella, Evas eks-mands nye, unge og smukke kæreste. Filmens biroller er besat af stærke skuespillere som bl.a. Lars Ranthe, Rasmus Botoft, Jon Lange og Asger Reher. Der er også fynske islæt på rollelisten, hvor Susan A. Olsen, som til daglig er chef for Ryslinge Højskole, spiller lærer.

Instruktør Tilde Harkamp glæder sig til at komme i gang med optagelserne og udtaler:
”JAGTSÆSON er en film om et stærkt sammenhold mellem veninder og udfordringerne i den moderne familie. Det er lykkedes Lars Mering og Claudia Boderke at skrive en uhyre morsom, men også smertelig historie. Det er en fortælling om venskab, kærlighed og jalousi og en sjov film for både mænd og kvinder, der løfter sig ud over hverdagens tristesse.

Producer Thomas Radoor glæder sig over filmens fynske locations og udtaler:
”Vi er rigtig glade for at kunne optage JAGTSÆSON på Fyn. Området repræsenterer et for os perfekt mix mellem by og land, og tilbyder et glimrende samspil i fortællingen om vores tre hovedpersoners komiske kvaler.”

JAGTSÆSON produceres af Nordisk Film Production med støtte fra Det Danske Filminstituts Markedsordning, FilmFyn, DR v/Filmklubben og Nordisk Film Distribution.

For yderligere information, kontakt:

Klaus Hansen, FilmFyn
mobil: 2081 0959
mail: klaus@filmfyn.dk

Anja Linnet, Have Kommunikation
mobil: 2265 5348
mail: anja@have.dk

Fakta om JAGTSÆSON

Filmholdet:
Instruktion: Tilde Harkamp
Manuskript: Claudia Boderke & Lars Mering
Fotograf: Niels. A. Hansen
Production Designer: Trine Padmo
Klippere: My Thordal & Anja Farsig
Lyd Designer: Oskar Skriver
Komponist: Jeppe Kaas
Kostume Designer: Rebecca Richmond
Hår & Makeup Designer: Anne Cathrine Sauerberg
Produktionsleder: Søren Frimodt-Møller
Producer: Tomas Radoor
Associate producer: Laura Frederikke Kragholm
Executive Producer: Henrik Zein
Produktionsselskab: Nordisk Film Production A/S
Investorer: DET DANSKE FILMINSTITUT i samarbejde med FILMFYN, DR og NORDISK FILM DISTRIBUTION

Rollelisten:
Eva: Mille Dinesen
Marlene: Lærke Winther
Bella: Stephania Potalivo
Jan: Lars Ranthe
Steen: Martin Bo Lindsten
Anders: Rasmus Botoft
Oliver: Bertil Karlshøj Smith
Peter: Jon Lange
Godsejer: Tommy Kenter
Chef: Asger Reher
Nabo: Kristian Halken
Frida: Felicia Yoko Hessing Lippert
Ekspedient: Mathias Bøgelund
Lærer: Susan A. Olsen
Tove: Stine Schrøder
Gusmester: Morten Brovn Jørgensen
Kitesurfinstruktør: Jesper Paasch
Læge: Lado Hadzic

Øvrige fakta:
Distribution: Nordisk Film Distribution
Optagelser: fra den 25. februar – 5. april 2019 på Fyn
Premieredato: den 3. oktober 2019

Foto (fra venstre): Stephania Potalivo, Mille Dinesen og Lærke Winther. Fotograf: Andreas Bastiansen.