• Print
  • + Del Side

“Josefines Bondegård” – ny tv-serie på vej om fynske Josefine og livet på en selvforsynende gård ved Ryslinge

FilmFyn fejrer ny børne-dokumentarserie med gallapremiere for Faaborg-Midtfyn kommunes børnehaveklasser i Ringe Bio.

Serien henvender sig til de 3-6 årige og sammen med Josefine kommer de mindste seere med ind i en verden, hvor hver dag byder på nye eventyr, der øger forståelsen af, hvor vores mad kommer fra.

“Vi vil med Josefines Bondegård gøre danske børn til bevidste forbrugere og serien følger derfor et hav af forskellige processer på gården, som alt sammen drejer sig om, hvordan råvarer bliver til mad,” fortæller instruktør Emil Langballe.

Josefine, seriens hovedperson, er ikke et hvilket som helst barn. Hun er en ukuelig krudtugle, en moderne udgave af Pippi Langstrømpe eller Emil fra Lønneberg, der med sit gå-på-mod og sin nysgerrige og åbne tilgang til verden er inspirerende og en sjov rollemodel for andre børn. Hun kører traktor, fodrer dyr og deltager på lige fod med sine forældre, der har valgt et liv som selvforsynende på gården på Fyn.

FilmFyn har investeret i serien, som er produceret af ‘made in copenhagen’. Udover de mange optagedage i Ryslinge, har fynske filmvirksomheder udført efterarbejde på lyd og billedsiden.

FilmFyn ruller den røde løber ud for kommunens 0.klasser:

“Josefines Bondegård” får verdenspremiere på Fyn ved en kæmpe børnegalla på Fyn om formiddagen den 26. oktober 2015 i Ringe Biograf og på Ringe Bibliotek.

FilmFyn ruller den røde løber ud for godt 150 forventningsfulde 0.klasser fra Faaborg-Midtfyn kommune, som inviteres ind i biografens mørke. Her vises 3 af seriens i alt 7 afsnit. Sebastian Klein er vært og vil guide børnene igennem oplevelsen. Både holdet bag serien og Josefine med sin familie vil være tilstede og svare på spørgsmål. Efterfølgende inviterer Ringe Bibliotek til en begivenhedsrig frokostoplevelse, hvor skoleklasserne vil møde grise og kaniner, og prøve kræfter med korn i baljer og børnesange.

“Josefines Bondegård” får premiere d. 26. oktober 2015 på Filmcentralen, der også tilbyder undervisningsmateriale til serien. I starten af 2016 kommer serien på DR Ramasjang i en udgave til de lidt mindre børn.

For yderligere oplysninger og uddybende pressemateriale kontakt:
PR-ansvarlig for serien: Line Bilenberg – mobil 20710494 –line.bilenberg@gmail.com

FilmFyn/fynsk pressekontakt: Julie Linn Miling, FilmFyn: mobil 60485441 –julie@filmfyn.dk