• Print
  • + Del Side

Ny fynsk-produceret dokumentarfilm om Kaptajn Goth og hans spektakulære eventyr på havet

I den kommende dokumentarfilm KAPTAJNENS HJERTE udforsker instruktør, animator og kunstmaler Simon Bang sin morfars skæbne og fortæller historien om Kaptajn Goths spektakulære eventyr på havet via en blanding af animationer, historiske billeder og iscenesættelser.

KAPTAJNENS HJERTE produceres til DR af det fynske produktionsselskab Film & TV-Compagniet ved producer Lars Feldballe Petersen i Odense.

Filmen er et meget personligt projekt for instruktøren, som har arbejdet med historien igennem flere år:

”Det tog mig 17 år at skabe denne film om min morfar. Jeg skulle først lære en død mand at kende (…) Det begyndte med en gravsten der var væk og det endte med en film, hvor jeg spiller min morfar og gennem ham fortæller en historie om 75 år i det forrige århundrede, om denne mand, som var kaptajn i handelsflåden og som jeg gennem hans to børn, hans skibskiste, fotos, arkivklip og animationer får etableret, så jeg i dag ved hvem han var og jeg selv er,” fortæller Simon Bang.

Det er nu planen at filmen færdiggøres til forventet premiere i februar 2021. Dele af filmens efterarbejde vil også foregå på Fyn.

Filmens producer Lars Feldballe Petersen udtaler:
”Det er en stor gave for os som et fynsk selskab at realisere en så ambitiøs dokumentarfilm som KAPTAJNENS HJERTE. Et projekt i det format og størrelse, er med til at løfte os over i et felt, vi gerne vil arbejde mere med i fremtiden.”

Om filmen
Kaptajn Goth er splittet mellem kærligheden til skibet, havet og familien. Han sejler gennem to verdenskrige, trodser ubåde, miner, bombeangreb og havarier; overlever det hele uden en skramme, og ofre sig for Gud, Konge og Fædreland. Da han kommer hjem efter 50 år på havet, er samfundet forandret. Nu prøver han at genoprette de nære relationer til familien, som han opdrog fra den anden side af oceanet. Men den nye verden spiller ikke længere efter kaptajnens lov og hans hjerte er ikke så stædigt som hans vilje. Han kan holde verden og krigene i skak, men ikke styre sin familie og deres ønske om frihed. Han kan heller ikke underkaste sig den nye verden, som er opstået i asken fra den gamle.

KAPTAJNENS HJERTE er støttet af FilmFyn, Det Danske Filminstitut, DR, Den Vestdanske Filmpulje, Statens Kunstfond m.fl.