• Print
  • + Del Side

Ny international dokumentarfilm postproduceres i Odense

Med dokumentarfilmen DEFENDING ONGWEN kaster instruktører Emil Langballe og Lukasz Konopa lys på verdens første retssag mod en tidligere børnesoldat ved den internationale krigsdomstol i Haag. Med støtte fra FilmFyn laves filmens efterarbejde l i Odense.

DEFENDING ONGWEN er en debatskabende international dokumentarfilm i true crime genren. Filmen handler om den tidligere børnesoldat Dominique Ongwen fra Uganda, der nu som voksen er tiltalt ved den internationale krigsdomstol i Haag for forbrydelser mod menneskeheden – den første sag af sin art i verden.

Dominique Ongwen blev i en ung alder kidnappet og trænet til at slå ihjel i Joseph Kony’s berygtede hær, LRA. Joseph Kony, der stadig er på fri fod, og de fleste af hans generaler er i dag afgået ved døden. Tilbage står Dominic og rettens kommende syn på det store moralske spørgsmål: Er børnesoldater ofre eller gerningsmænd?

DEFENDING ONGWEN er produceret af Helle Faber og Heidi Kim Andersen v/ Made in Copenhagen med støtte fra FilmFyn, DFI, DR, ZDF/Arte, Creative Europe, Nordisk Film & TV Fond, Film- und Medienstiftung NRW.

Med støtte fra FilmFyn skal størstedelen af filmens postproduktion udføres i Odense Kommune i regi af Fionia Film. Filmens lydside bliver lavet hos komponist og lyddesigner Kristian Eidnes Andersen i selskabet Eidnes Studios Fyn.

Filmen har forventet dansk premiere på DR i foråret 2022 og forventes derudover at få en bred international tv-distribution.

For mere information kontakt

Klaus Hansen, FilmFyn, klaus@filmfyn.dk, 20810959
Helle Faber, Made in Copenhagen, faber@madeincopenhagen.dk, 26236351