• Print
  • + Del Side

To nye dokumentarfilm opnår støtte fra FilmFyn

Inden året går på held, kan FilmFyn i dag offentliggøre to nye produktionsstøtter til to dokumentarfilm, som er vidt forskellige, men fynsk forankrede på hver sin måde.

I den anledning kigger FilmFyns direktør tilbage på fondens dokumentarstøtteordning og frem mod et nyt år, hvor det forventes at intet mindre end 11 FilmFyn-støttede dokumentarfilm får premiere:

“Dansk dokumentarfilm har udviklet sig meget de sidste 20 år – og er nu verdensmestre i at omsætte vigtige temaer og begivenheder til film. Dokumentarfilmen er instruktørens redskab til i en sammensætning af billede, lyd, komposition og meget andet at give den personlige udlægning af en historie fra virkelighedens verden. Processen i dokumentarfilmen er meget anderledes end på en spillefilm – groft sagt er spillefilmen en lineær proces, mens at dokumentarfilmens proces er afhængig af virkelige begivenheder og personer. Og udvikling af produktion af dokumentarfilm tager som regel noget længere tid. Resultaterne er ofte fantastiske dagsordens sættende værker, værker til eftertænksomhed og værker til at blive klogere af”, fortæller Klaus Hansen og fortsætter:

“Derfor er en del af FilmFyns støttebudget afsat til at støtte dokumentarfilm defineret i FilmFyns aftale med staten som “dokumentarfilm i filmlovens forstand”. Med en sigtelinje på 20% af FilmFyns statslige bevilling, cirka 4.8 mio. kr. årligt, støtter FilmFyn udvikling og produktion af dokumentarfilm. Det har været en fast del af støttepolitikken de sidste to år, og i 2021 kan vi se resultaterne med forventeligt premiere på 11 dokumentarfilm støttet af FilmFyn.

“Det er også glædeligt at flere af de kommende premierer har tydelige fynske dimensioner. Der er fortællinger fra Fyn, fynske produktionsselskaber, fynske instruktører og fynske faciliteter bag en række af filmene. Fyn har et godt fundament for dokumentarfilm, og på FilmFyn glæder vi os til at få den fynske dokumentarbranche udfoldet endnu mere”, slutter Klaus Hansen.

FilmFyns støtteoversigter fås i øvrigt altid et overblik over aktuelle udviklings- og produktionsstøtter.

Læs mere om de to senest støttede film her:

OS & DEM / FilmFyn støtter lokal instrueret dokumentarfilm fra Ærø

En film af Helle Toft Jensen, produceret af Spor Media.

DEFENDING ONGWEN / Ny international dokumentarfilm postproduceres i Odense

En film af Emil Langballe og Lukasz Konopa, produceret af Made In Copenhagen.