• Print
  • + Del Side

Odense og Kerteminde på vej ind i FilmFyn

I forbindelse med et pressemøde med 9 fynske borgmestre i dag kom det frem, at Odense og Kerteminde kommuner er på vej ind i FilmFyn som nye ejerkommuner.

– Det er jo fantastisk for alle parter, siger Bo Damgaard, direktør på FilmFyn. Med vedtagelsen, der skal godkendes af de fynske byråd og kommunalbestyrelser i december måned, fastholder vi det årlige kommunale tilskud fra vore ejerkommuner på 11.5 mio. kr. og får samtidig Odense og Kerteminde med. Det er en win-win-situation for hele vores landsdel og for den kommende udbygning af den fynske filmbranche, siger Bo Damgaard.

Oplysningerne kom frem i forbindelse med de 9 borgmestres principvedtagelser omkring finansieringen af det nye vækstcenter Erhvervshus Fyn, der er en del af Regeringens nye erhvervsfremmeinitiativ.

FilmFyn fortsætter som selvstændigt aktieselskab med 9 fynske ejerkommuner samt Fionia Fond og TV 2 Danmark. De fynske kommuner vil pr. den 1. januar årligt yde et driftstilskud på cirka 25 kr. pr. borger til FilmFyn, der samtidigt pr. den 1. januar kan se frem til et statsligt tilskud de kommende 5 år på 23.7 mio. kr. årligt.

Yderligere oplysninger hos:

Ulla Østbjerg
FilmFyns formand: 40309983

Bo Damgaard
FilmFyns direktør: 40309978