• Print
  • + Del Side

Optagelserne til DR’s næste store søndagsdrama er gået i gang i Assens

DR’s næste store søndagsdrama ’Fred til lands’ optages på locations i Assens Kommune. Produktionsholdet er lige rykket ind og optagelserne løber cirka et halvt år frem. Dramaserien er støttet af FilmFyn.

Når DR’s nye dramaserie ’Fred til lands’ får premiere til efteråret 2019, vil fynboer og i særdeleshed borgere i Assens Kommune kunne genkende lokale locations på skærmen.

Fyn og særligt miljøer i Assens Kommune danner ramme om serien, som produceres af produktionsselskabet MOTOR i co-produktion med DR Drama. FilmFyn har investeret sit hidtil største beløb i en tv-serie, som blandt andet skal være med til at skabe omsætning, arbejdspladser og synlighed på Fyn.

’Fred til lands’ er skrevet og skabt af Christian Torpe og Marie Østerbye, som også står bag tv-serier som ’Rita’ og ’Hjørdis’ og den amerikanske Stephen King-filmatisering ’The Mist’. Serien skal instrueres af Louise Friedberg, der tidligere har instrueret ’Herrens Veje’, ’Borgen’, ’Norskov’ og ’House of Cards’.

Produktionsholdet bag ’Fred til lands’ er rykket ind på Fyn, og der vil det næste halve års tid være livlig aktivitet specielt omkring Vissenbjerg og Ebberup.

Produktionsselskabet MOTOR er meget optaget af at tilpasse sig så godt som muligt til det lokale miljø og er glade for den hjælp, de får fra Assens Kommune, til blandet andet at spærre vejarealer af fra tid til anden.

”Vi startede optagelserne i sidste uge og vi har mildest talt fået en flyvende start, ikke mindst på grund af den åbenhed vi møder overalt i kommunen. Det er virkelig noget helt særligt at mærke den opbakning,” siger Jesper Morthorst fra Motor.

En psykologisk dramaserie med en perlerække af skuespillere

’Fred til lands’ har en lang række af erfarne skuespillere som blandt andet tæller Lene Maria Christensen, Anders Juul, Marijana Jankovic, Odense-skuespilleren Claus Riis Østergaard, Morten Hee Andersen og Dar Salim. Derudover er der også mange unge talenter og nye ansigter, som seerne kan glæde sig til at opleve i en stor søndagsdramaserie.

Serien er et psykologisk drama, som tager udgangspunkt i fortællingen om en flok borgere, der kæmper for noget, de har kært – en flok, der griber til selvtægt som den sidste udvej, da systemet fejler. Man vil opleve, at det onde og det gode ikke er så sort/hvidt, men er mere komplekst end som så. For at bekæmpe ondskab bliver man måske nødt til selv at ty til ondskab. Og i sidste ende, hvem er så den gode, og hvem er den onde? Serien fokuserer på, at grænser kan flyde sammen.

”En vigtig tematik for os, som står bag serien, er dog især også det fællesskab, der præger mange lilleby-samfund. Fordi man her har noget til fælles at kæmpe for, og hvor man bliver nødt til at lukke folk ind i sit liv, selvom det kan være svært. Serien er skabt med en stor kærlighed til de mindre samfund. Det er vigtigt for os at vise, at provinsen har meget at byde på, og ikke blot fortælle endnu en historie, der foregår i en af de større byer,” siger Jesper Morthorst fra Motor.

FAKTA
’Fred til lands’ sendes på DR1 og DRTV i efteråret 2019. Det er en dramaserie i otte afsnit af en times varighed. Hele serien optages på Fyn, hvor optagelserne er i gang fra ultimo januar 2019 og et halvt år frem. Dramaserien er produceret af Motor og DR, og med støtte fra FilmFyn.

CREDITS
Producent: MOTOR & DR
Producer: Jesper Morthorst & Rikke Lassen
Hovedforfattere: Marie Østerbye & Christian Torpe
Instruktør: Louise N.D. Friedberg
Fotograf: Martin Munch
Production Design: Thomas Greve & Heidi Plugge
Kostumier: Rikke Simonsen
Sminke: Katrine Tersgov

For yderlige oplysninger kontakt: 

Klaus Hansen
CEO, FilmFyn
klaus@filmfyn.dk
6054 0959

Jesper Morthorst
CEO & Producer
MOTOR
2715 1721
jesper@motorproductions.dk