• Print
  • + Del Side

SVEND

– Hele Danmarks Filmpris

Ambitionen med SVEND – Hele Danmarks Filmpris er at skabe et nyt nationalt – og på længere sigt internationalt – fyrtårn på Sydfyn forankret i områdets kulturliv, filmidentitet og folkelig opbakning.

Film er motoren, fordi Sydfyn allerede har en stærk platform. Dansk film er kulturbærende og stormer frem i hele verden med dundrende succes – og film kan som intet andet kultur ramme bredt fra den smalle art house til den brede folkelig blockbuster. Samtidig arrangeres musik, teater, udstillinger og andet kultur, der støtter op om visionen.

SVEND – Hele Danmarks Filmpris er en kulturel begivenhed, der for første gang så dagens lys i Svendborg i 2013 under navnet Danmarks Film- og Kulturdage. Uddelingen af Svend Prisen finder hvert år sted i uge 35, hvor foreningen af Filmudlejere i Danmarks (FAFID) holder deres årlige Sommerfilmtræf i Svendborg.

SVEND PRISEN

Uddelingen af Svend Prisen er en veletableret begivenhed i den danske filmbranche. Den adskiller sig fra Bodilprisen og Robertprisen ved at være den eneste danske filmpris, hvor det er publikum, der bestemmer, hvem der skal modtage den eftertragtede pris.

Følg med på www.facebook.com/svendfesten eller på SVENDs Instagram: svendfilmfest

Læs mere på www.svendfilmfest.dk