• Print
  • + Del Side

Se traileren til animationsfilmen DEN DRUKNEDE

Den franske animator og kunstmaler Luc Perez, som er bosat på Sydfyn, har med støtte fra FilmFyn igennem længere tid udviklet på en visuel fortolkning af kapitlet “Syner” i Carsten Jensens roman “Vi, de drukende”.

Kortfilmen har fået navnet DEN DRUKNEDE og er en 2D animationsfilm i en hybridform mellem videoinstallation, animation og tegninger.

DE DRUKNEDE produceres af Basmati Film og er blevet til med støtte fra FilmFyn og Det Danske Filminstitut. Instruktøren Luc Perez har brugt locations i og omkring Marstal og Ærøs hav og skibe. Marstal Søfartsmuseum bidrager med arkiver og rådgivning.

Handling
Marstal 1913. Kaptajn Albert Madsen har apokalyptiske drømme. Drømme hvor mænd fra hans by lider en grusom død på skibe, der sænkes eller skydes i brand. Albert ser det for sig og han ved, det vil ske. Som kaptajn så han engang i drømme sit skib, Princess, gå på grund. Dengang kunne han af al kraft løbe fra kabyssen til roret og forhindre ulykken i at ske, fordi han havde set den i sine syner. Albert Madsen er dømt til at afvente 1. Verdenskrig og opfyldelsen af sine mareridt i afmagt og pinefuld ensomhed. Albert tror på mennesket, på enigheden, fællesskabet og altings balance. Han kæmper med en svimlende fornemmelse af verdens ende på grund af sine syner.