• Print
  • + Del Side

Spillefilm fra Langeland på vej til Berlin Filmfestival

Produktionsselskabet Adomeit Film og den herboende new zealandske instruktør Daniel Borgman har i dag modtaget den første flotte hæder for deres arbejde med den FilmFyn-støttede spillefilm AT ELSKE PIA: Filmen er netop blevet udtaget til sideprogrammet FORUM på den prestigefulde Berlin International Film Festival, som i år løber af stablen 9.-19. februar.

AT ELSKE PIA er en fiktiv fortælling udviklet på baggrund af en virkelig kvindes liv, Pia, som er udviklingshæmmet, og som også spiller hovedrollen. Pia fra Langeland er 60 år gammel og bor på landet, hvor moderen, 84-årige Guittou, tager sig af hende. I fortællingen er Guittou ved at blive gammel, og Pia er bekymret for, hvad der vil ske, når hendes mor dør. Hun er bange for at blive ladt alene. Selvom Pia aldrig har haft en kæreste, mener hun, at hun har brug for at finde en mand at elske for at overleve. Da Pia møder Jens på havnen, indleder hun et roligt og enkelt forhold til ham uden at indse, at det i mellemtiden er hendes mor, der er blevet alene tilbage.

Rollerne i filmen spilles af Pia Skovgaard, Céline Skovgaard og Jens Jensen, som blev fundet efter omfattende casting-runder i hele landet. Pia Skovgaard, der spiller Pia, er udviklingshæmmet i virkeligheden, og optagelserne foregik i hende og hendes mors hjem på Langeland og på en række langelandske locations.

AT ELSKE PIA er et filmisk eksperiment, der er vokset ud af en drøm om at finde en virkelig person og skabe en fiktiv fortælling baseret på vedkommendes liv og følelser. Holdet har arbejdet med nyskabende metoder i produktionen og producer Katja Adomeit glæder sig over anerkendelsen og den forestående tur til Berlin med hele holdet:

– AT ELSKE PIA er en film som vi er enormt stolte af. Den er noget nyt og ligner ikke andre danske film. Det er stort, at vi får lov til at vise filmen på på Berlinalen, hvor vi kan fejre det sammen med hele holdet og Pia, Pias mor og Jens. Vi kommer til at gøre det stort og sjovt, fortæller Katja Adomeit.

Filmen vises første gang på Berlin International Film Festival d. 10. februar, og vil senere blive distribueret i danske biografer af Angel Films. Dansk premieredato offentliggøres senere.

Se den netop offentliggjorte trailer her – og følg med og se flere klip på filmens egen Facebook-side: www.facebook.com/loving.pia.film