• Print
  • + Del Side

Tre FilmFyn-støttede dokumentarfilm får premiere på CPH:DOX 2021

Danmarks internationalt anerkendte dokumentarfilmfestival CPH:DOX løber af stablen om godt en måned fra den 21. april til den 2. maj.

CPH:DOX, der er en af verdens største, bliver i år afviklet som en hybridfestival, der både tilbyder digitale og fysiske arrangementer. Fra festivalens hjemmeside kan hele Danmark få adgang til at se nogle af verdens bedste dokumentarfilm, deltage i debatter og møde nogle af de mange toneangivende danske og internationale filmskabere, forskere og meningsdannere.

Hele tre film støttet af FilmFyn er udpeget til at deltage blandt festivalens i alt seks officielle konkurrenceprogrammer.

Dansk dokumentarfilm er i verdensklasse. Det er derfor en hel naturlig del af FilmFyns støttepolitik at give støtte til filmprojekter af høj kvalitet, hvad enten det er internationalt orienterede film, dagsordenssættende film med danske temaer eller film der har et fynsk udgangspunkt.

Du kan læse mere om FilmFyns støtteordning for dokumentarfilm her:
FilmFyns dokumentarstøtteordning


70/30

Klimadokumentaren 70/30 skal åbne dette års CPH:DOX den 21. april 2021, når festivalen skydes i gang. Bag filmen står den anerkendte instruktør Phie Ambo, der siden 2019 har haft tæt adgang til at følge primært klimaminister Dan Jørgensen og tidligere formand for klimaudvalget Ida Auken i deres arbejde med udformningen af klimaloven og klimahandlingsplanen.

Udover at være dette års åbningsfilm, er 70/30 nomineret i festivalens hovedkonkurrence DOX:AWARD.

Filmen er støttet af FilmFyn bl.a. fordi den Odense-baserede klipper Cathrine Odgaard har været med i filmens efterarbejde.

Efter filmens premiere på CPH:DOX vil den turnere Danmark rundt med eventvisninger og kunne streames gratis via Politiken.

Se traileren til 70/30 her

Instruktør Phie Ambo
Producer Malene Flindt Pedersen
Produktionsselskab HANSEN & PEDERSEN
Støttet af FilmFyn, Det Danske Filminstitut og Den Vestdanske Filmpulje

KLUB KRANIUM

Dokumentaren om de tre unge venner Jay, Mareridt og Jose er en spraglet fortælling om en gotisk trekløver, der i ekstrem grad iscenesætter sig selv i søgen efter at finde et sted både i dem selv og i verden, hvor de føler sig hjemme.

KLUB KRANIUM er nomineret til CPH:DOX’s konkurrence NEXT:WAVE for upcoming filmskabere. Filmen er også nomineret til Politikens nye pris for bedste danske dokumentarfilm: Politiken:Danish:Dox.

Dokumentaren om de tre venner er optaget på locations i bl.a. Svendborg og Odense kommuner, hvor de tre hovedpersoner har deltaget i arrangementer ved ”Klub Golem”, der er et samlingssted for medlemmer af den gotiske subkultur og har til huse på Kulturmaskinen i Odense. Dele af filmens postproduktionen foregik også på Fyn.

Instruktør Frigge Fri
Producer Mathilde Hvid Lippmann
Produktionsselskab Made In Copenhagen
Støttet af FilmFyn, Det Danske Filminstitut, DR og Undervisningsministeriet

TOO FAST TO BE TRUE

Den afslørende sportsdokumentar TOO FAST TO BE TRUE sætter doping og elitesport på dagsordenen, når den skal konkurrere om årets F:ACT AWARD, som er dedikeret til film i feltet mellem dokumentarisme og dybdegående journalistik.

Dokumentaren handler om et omfattende, internationalt cover-up i en elitesportsverden, hvor en whistleblower er trådt frem og fortæller hvor let det er for sportsfolk at skaffe doping, og hvor indgroet korruptionen er – hele vejen til toppen af systemet.

Filmen er primært optaget i udlandet, men med støtte fra FilmFyn udføres dele af filmens postproduktion i Odense Kommune. Her skal Odense Symfoniorkester bl.a. indspille musik til filmen.

Instruktør Anna Thyrri og Stine Uldbjerg Hansen
Producer Lars Høj og Executive Producer Poul-Erik Heilbuth
Produktionsselskab Dokumentarkompagniet for TV 2 og ZDF i samarbejde med med SVT, NRK, YLE, RTS (SRF, Yes/DBS)
Støttet af FilmFyn og Den Vestdanske Filmpulje