• Print
  • + Del Side

TV 2s populære familiejulekalender med Tinka vender tilbage til Fyn for tredje gang

Optagelserne til endnu en familiejulekalender med seerfavoritterne Tinka og Lasse er netop gået i gang, og med støtte fra FilmFyn rykker filmholdet til Fyn i næste uge. Den tredje julekalender i rækken får titlen TINKA OG SJÆLENS SPEJL og produceres af Cosmo Film til premiere på TV 2 PLAY og TV 2 i julen 2022.

TINKA OG SJÆLENS SPEJL bliver den tredje fortælling efter TINKAS JULEEVENTYR fra 2017 og TINKA OG KONGESPILLET fra 2019 – alle med optagelser i flere fynske kommuner.

FilmFyns direktør Klaus Hansen ser frem til et glædeligt gensyn med Tinka-universet og de mange fynske locations, som fortsat skal være med til at skabe rammerne for julekalenderen:

– Det er herligt, at en julekalenderfortælling af denne kaliber kan bringe Fyn ind i stuerne landet over, og at vi i år – i endnu højere grad end tidligere – vil se locations fordelt over hele fem fynske kommuner i nord, syd, øst og vest på, hvad der ser ud til virkelig at kunne blive juleøen Fyn.

Produktionsselskabet Cosmo Film kommer til at genbesøge flere af de tidligere fynske locations, men har også føjet nye steder til. Producer Sille Sterll udtaler:

– Vi glæder os til endnu engang at udvide det univers, der omgiver Tinka og Lasse, men også til at besøge nogle af de magiske steder, vi kender så godt fra tidligere sæsoner. En stor del af den magi finder vi lige her på Fyn i kraft af vores tætte samarbejdet med FilmFyn.

TINKA OG SJÆLENS SPEJL genbesøger Assens, Faaborg-Midtfyn, Nyborg og Odense kommuner og udvider nu denne gang nisseuniverset med nye fynske locations i Kerteminde Kommune.

Selve seriens handling tager også nye veje, da en overraskelse venter Tinka:

Sidst vi mødte Tinka, indførte hun Samlingen, hvor repræsentanter for regionerne – og et enkelt menneske – sammen styrede og bestemte. Til gavn for både voksne nisser og dem, som i fremtiden skulle føre Nissernes Rige videre. Eller det var i hvert fald meningen…

I TINKA OG SJÆLENS SPEJL har Tinka endnu ikke har fået den nye styreform til at fungere, sådan som hun havde forestillet sig. Hun begynder at tvivle på sine egne evner som nissernes leder, og da Ingi sætter hende på sporet af en familiehemmelighed, søger Tinka med hjælp fra sin bedste ven, menneskedrengen Lasse, svar i menneskenes verden. Her venter der Tinka en overraskelse, som vender fuldstændig op og ned på hendes liv og sætter hele Nissernes Riges eksistens på spil.

Høje forventninger til den tredje fortælling om Tinka
TINKA OG KONGESPILLET blev i 2019 den højest kvalitetsvurderede julekalender på dansk tv nogensinde og er samtidig en af de mest sete julekalendere i nyere tid på tv og streaming. Den havde i snit 1.096.000 seere pr. afsnit samt rekordmange seere på TV 2 PLAY. Familiejulekalenderen har også vundet flere priser, blandt andet modtog den Svend Prisen for ‘Årets tv-dramaserie’ i 2020, og Josephine Chavarria Højbjerg fik prisen for ‘Årets danske skuespiller i en tv-dramaserie’.

TV 2s fiktionschef Katrine Vogelsang udtaler:

– Jeg er utrolig glad for, at vi igen i 2022 skal dele et af vores mest elskede familiejuleuniverser med danskerne, nemlig Tinka. Den nye Tinka-julekalender rummer alt det, vi har brug for: fællesskab, håb og kærlighed. Familiejulekalenderen er et af TV 2s allerfineste bidrag til public service i en tid, hvor tv- og streamingmarkedet er fyldt med udenlandske formater, for den kan samle danskerne og give dem et frikvarter i den travle juletid. Oveni er det helt fantastisk, at hele holdet bag Tinka igen er klar til at tage os med på en spændende rejse ind i Tinka-universet.

Holdet bag TINKA OG SJÆLENS SPEJL
I hovedrollerne ses igen Josephine Chavarria Højbjerg som Tinka og Albert Rosin Harson som Lasse. Desuden er der gensyn med Hadi Ka-Koush, Ellen Hillingsø, Christian Tafdrup, Neel Rønholt, Rosita Gjurup, Martin Bo Lindsten, Birthe Neumann, Esben Dalgaard, Jakob Femerling og Viilbjørk Malling Agger. Nye navne på rollelisten tæller blandt andre Henrik Koefoed og Anna Haarup Munch.

Hovedforfatterne til TINKA OG SJÆLENS SPEJL er Morten Dragsted og Emil Millang, og julekalenderen instrueres af Christian Grønvall.

Julekalenderen produceres ligesom de to første, TINKAS JULEEVENTYR og TINKA OG KONGESPILLET, af Cosmo Film ved producer Sille Sterll for TV 2 med støtte fra FilmFyn.

For yderligere information kontakt:
Direktør Klaus Hansen, FilmFyn
klaus@filmfyn.dk, 2081 0959

Foto: Tinka (Josephine Chavarria Højbjerg) i TINKA OG KONGESPILLET fra 2019.
Kreditering: Per Arnesen/TV 2.