• Print
  • + Del Side

FilmFyn initiativer

 

18Frames er en uafhængig filmuddannelse med 21 medlemmer pr. årgang fordelt på syv faglinjer. Uddannelsen varer tre år og har base på Fyn. 18Frames er drevet af medlemmerne, som selv tilrettelægger deres uddannelse. Dvs. de selv hyrer undervisere ind fra branchen til foredrag og workshops, samt driver foreningen i dens daglige virke. For at være uafhængig modtages der ikke nogen penge af uddannelsesministeriet, hvorfor skolen i stedet er finansieret gennem støtte fra samarbejdspartnere, herunder særlig FilmFyn, og via medlemmernes egenbetaling. Til gengæld har eleverne total frihed til at skræddersy deres uddannelse.Læs mere på 18 FRAMES’ eget website.

 

edit24EDIT 24 er en mobilfilmkonkurrence for fynske skoleelever i 4.-7. klasse. De unge idéudvikler, optager og klipper film i løbet af en uge. Formålet er at øge børn og unges filmforståelse i samarbejde med skolerne og de deltagende lærere, som modtager filmkurser. 1 2021 deltog ni fynske kommuner med mere end 3.000 elever og lærere. Se mere på www.edit24.dk og Facebook.

 

Skolefilmfestival.dk er et initiativ for 8. klasser i hele landet. Idéen til Skolefilmfestival opstod i 2003 skabte blandt filminteresserede lærere i Svendborg. Med støtte fra FilmFyn blev der udviklet en struktur som kunne inspirere andre kommuner og regioner. I regi af TheNextFilm arbejdes der i dag nu videre med den nationale udbredelse af undervisninger og nationale filmfinaler for de unge. Læs mere på www.skolefilmfestival.dk

 

FilmBiz er et kompetenceudviklingsforløb for fynske filmarbejdere, skabt i samarbejde mellem FilmFyn og Fremtidsfabrikken i Svendborg. Forløbet blev afholdt første gang i 2017 med skræddersyede workshopforløb, hvor de udvalgte deltagere styrkede deres faglige kompetencer og netværksmuligheder med den etablerede filmbranche. Læs mere og se alle deltagernes profiler her.